15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCerere de eliberare respinsă pentru Drăgancea

Cerere de eliberare respinsă pentru Drăgancea

Judecătorii de la Tribunalul Dolj, instanţă care judecă dosarul de corupţie al lui Sergiu Gelu Răducu Drăgancea, directorul executiv suspendat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dolj, au respins miercuri o altă cerere de eliberare sub control judiciar formulată de inculpat.
Sergiu Drăgancea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe 3 octombrie, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de luare mită în formă continuată. Drăgancea a fost prins în flagrant pe 9 septembrie, în timp ce primea 10.000 de euro de la patronul unei firme, Laurenţiu Gagiu, căruia îi promisese că îl va ajuta să obţină subvenţiile pentru suprafeţele de teren agricol cultivate. Procurorii DNA au consemnat în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată că inculpatul, în luna decembrie 2010, în calitatea de director executiv al APIA Dolj, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale cu activitate în agricultură suma de 25.000 de euro pentru a autoriza mai repede plata celei de-a doua tranşe de subvenţii pentru suprafeţele de teren agricol cultivate.
Miercuri, judecătorii de la Tribunalul Dolj au judecat al treilea termen în acest dosar, ocazie cu care au respins a doua cerere de eliberare condiţionată sub control judiciar formulată de avocatul lui Drăgancea. Prima cerere de acest fel a fost respinsă de aceeaşi instanţă pe 2 noiembrie, hotărârea fiind menţinută ulterior şi de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Dolj, hotărârea de miercuri a instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore, recursul urmând să se judece la Curtea de Apel Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit de judecători pentru 14 decembrie.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU