22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTelenovela marca Bercea Mondial continuă

Telenovela marca Bercea Mondial continuă

Potrivit reţetei „marcă înregistrată“, nici la termenul de ieri n-au lipsit scenele de teatru ieftin şi s-ar putea să continue la nesfârşit, cu concursul nemijlocit al tuturor părţilor

Cum nici una dintre fazele de până acum ale procesului lui Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, vreo douăzeci la număr – n-a excelat prin solemnitate sau, cel puţin, prin decenţă din partea celor implicaţi în derularea evenimentelor, nici episodul de ieri n-a făcut excepţie. Şi veţi vedea de ce.

Din partea victimei nu s-a mai prezentat decât… avocatul

Una dintre primele surprize ale termenului de ieri al procesului în care Sandu Anghel este acuzat de tentativă de omor asupra nepotului său Ionuţ Anghel, zis Mercedes, a fost aceea că, deşi era necesar să se prezinte la şedinţă şi Ionuţ, şi tatăl său, Gheorghe Anghel, zis Felix, şi mama părţii vătămate, Aurora Stoiculescu, în calitate de tutori ai minorului, pentru a fi de faţă la vizionarea CD-ului cuprinzând declaraţia dată de Ionuţ Anghel în faţa procurorului, nici unul dintre aceştia nu a mai apărut în sală. În aceste condiţii, procurorul de şedinţă, Florica Radovan, a fost de acord ca vizionarea să aibă loc fără a fi prezentă partea vătămată.

Apărarea a făcut scandal, recuzând preşedintele de şedinţă

Punând, iniţial, în discuţie legalitatea mijloacelor de probă, deoarece „nu a existat aprobare pentru înregistrările efectuate în mediu ambiental, probe despre care nu se ştie cum au ajuns în dosar“, apărarea a trebuit să fie lămurită de către procurorul de şedinţă că „s-a solicitat vizionarea casetei ce conţine declaraţia dată de partea vătămată în faţa procurorului la începerea urmăririi penale, audierea tutorelui legal şi a martorilor, cu atât mai mult cu cât toţi martorii şi-au retractat declaraţiile date iniţial la procuror“. Odată epuizată această cale de atac, avocaţii lui Sandu Anghel au cerut recuzarea preşedintelui de şedinţă, motivând că „nu este normal ca preşedintele completului să se schimbe la fiecare şedinţă“. În consecinţă, s-a luat o pauză de circa o oră şi jumătate pentru deliberări, în urma cărora s-a anunţat că a fost respinsă cererea în cauză ca fiind nefondată.

Pe Sandu Anghel l-a luat cu leşin pentru a doua sau a treia oară

Abia se limpezise cât de cât situaţia că, la un moment dat, s-a auzit, ca şi la unele termene anterioare, vocea sugrumată de emoţie a lui Bercea Mondial: „Nu pot să mai stau. Mi-e rău! Vă rog frumos!“, timp în care preşedintele completului, Diana Mihaela Cotoi, a anunţat că şedinţa de vizionare nu va fi publică, singurele persoane cărora li s-a permis să rămână în sală fiind Sandu Anghel, alături de fiul său Florin şi de soţia sa, Fănica. Următorul termen a fost stabilit pentru 5 decembrie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII