22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBraconaj pe Dunăre

Braconaj pe Dunăre

Poliţiştii de frontieră din Mehedinţi au depistat trei persoane, care pescuiau ilegal pe Dunăre, în apropierea Sistemului Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier I.  Pentru reţinerea braconierilor, poliţiştii de frontieră au organizat o acţiune între localităţile Schela Cladovei şi Gura Văii. Poliţiştii de frontieră au observat pe fluviu o barcă pescărească în care se aflau trei persoane care pescuiau. Braconierii reuşiseră să prindă cu ajutorul a 115 metri de plasă monofilament 40 de kilograme de şalău şi caras, potrivit lui Valeriu Pera, purtător de cuvânt IJPF Mehedinţi.
Specialiştii spun că metoda de braconaj cu plase monofilament este cea mai nocivă pentru peşte deoarece distruge fauna acvatică şi afectează reproducerea speciei, iar porţiunea respectivă unde se execută asemenea gen de activităţi se depopulează.
Cei trei braconieri s-au ales cu dosare penale pentru nedeţinerea autorizaţiei de pescuit comercial, pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale, deţinerea sau utilizarea de plasă tip monofilament, pescuitul cu unelte înţepătoare sau agăţătoare prin greblare sau harponare şi deţinerea fără documente legale a peştelui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS