10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrân uitat la spital

Bătrân uitat la spital

Un bătrân a rămas prizonier în Secţia de urgenţă a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul, care este pacient permanent al azilului din Bâclea, a fost adus duminică seară cu ambulanța la spital pentru a i se schimba o sondă urinară. Medicii i-au făcut analizele, iar în jurul orei 21.00 au încercat să ia legătura cu azilul pentru ca bolnavul să fie dus înapoi acolo, dar toate eforturile acestora au fost în zadar.
„Am primit la urgenţă un bătrân care a fost adus de la azilul din Bâcleş şi spunea că are nevoie să i se schimbe sonda. L-am consultat, i-am schimbat sonda, deşi nu avea nevoie, şi am încercat să iau legătura prin telefon cu cineva de la azil să vină să îl ia pentru că nu se afla într-o stare bună și a refuzat internarea. Nu am reuşit să iau legătura cu nimeni, am sunat şi la Poliţia din Strehaia şi tot nu am reuşit să comunic cu cineva de la azil“, a declarat Roxana Balaci, medic la Spitalul Judeţean.
Cei de la azilul din Bâcleş au însă o altă variantă. Ei spun că ambulanţa l-a luat pe bolnav şi tot ambulanţa trebuie să îl aducă înapoi.
„Azilul a solicitat o ambulanţă de la Drobeta Turnu Severin pentru că pacientul Gheorghe Piţică se simţea rău şi avea nevoie să i se schimbe sonda. Dacă i s-a administrat tratamentul cuvenit, tot o ambulanţă trebuie să îl aducă înapoi“, a declarat Tudorică Mustaţă, medic la Azilul de Vârstnici din comuna Bâcleş.
Deși plăteşte pentru serviciile medicale, pensionarul de 87 de ani este prins între neînţelegerile dintre cei de la azil şi spital.
„Din păcate, cei de la azil nu vor să înţeleagă că numai cei cu probleme medicale speciale trebuie duşi înapoi la domiciliu cu o autospecială medicală. Pacientul este în sistemul de azil şi dumnealor au obligaţia să se îngrijească de el. Acum, bătrânul este bine și aşteaptă să vină cineva să îl ia“, a declarat Roxana Balaci.
În prezent, bătrânul se află în Secţia de urgenţă, la mila medicilor, care îl ţin aici fără nici o formă legală întrucât acesta nu este internat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII