17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutoutilitară zdrobită de tren

Autoutilitară zdrobită de tren

Doar un morman de fiare a mai rămas dintr-o autoutilitară care a fost lovită în plin, în noaptea de duminică spre luni, de trenul internaţional Belgrad – Timişoara – Bucureşti. Accidentul a avut loc în jurul orei 4.00, în dreptul localităţii Butoieşti din judeţul Mehedinţi, la o trecere de cale ferată. Din fericire, şoferul a reuşit să sară din maşină înainte ca aceasta să fie prinsă între locomotiva trenului şi un stâlp de înaltă tensiune.
Şoferul nu a mai putut să îşi salveze maşina, ci doar să fugă din calea morţii, după ce duba sa a rămas blocată cu roţile între şinele de cale ferată. Impactul a fost deosebit de puternic, trenul având peste 115 kilometri la oră, iar mașina a fost târâtă aproape 300 de metri pe şinele de cale ferată.
„Intervenţia a fost foarte dificilă deoarece maşina a rămas blocată sub locomotiva trenului. Din fericire, şoferul a reuşit să se salveze în ultimul moment. Accidentul a avut loc deoarece autoutilitara Iveco a rămas blocată cu roţile între şinele de cale ferată şi nu a mai putut fi mişcată“, a declarat Ionel Pufan, şeful Detaşamentului de Pompieri Strehaia.
Călătorii au văzut şi ei moartea cu ochii când au simţit bubuitura, dar mai ales când au văzut flăcările, autoutilitara aprinzându-se în urma impactului.
„Unii dintre noi dormeau, a fost groaznic. Am crezut că am deraiat şi o să ne răsturnăm. Apoi am văzut o flacără mare şi imediat vagonul s-a umplut de fum. Am deschis geamurile pentru că nu puteam respira“, a spus un pasager.
Dar nu numai de sperietură au avut parte călătorii, care au fost apoi nevoiţi să îndure temperaturi de -3 grade Celsius. Unii dintre ei au ieşit în DE 70 şi au plecat cu maşini de ocazie.
„Ne-am şi speriat foarte tare, dar acum nu mai putem de frig. Sperăm că vor face ceva cu noi pentru că am pierdut legăturile spre destinaţie şi nu mai avem cu ce să ajungem“, a spus alt călător.
Reprezentanţii CFR de la faţa locului au devenit agresivi atunci când au fost întrebaţi ce se va întâmpla cu oamenii şi cât va fi întreruptă circulaţia feroviară.
„Nu s-a întâmplat nimic, pasagerii nu au păţit nimic, o să aibă CFR-ul grijă de ei, nu e treaba nimănui. Dacă tot sunteţi deştepţi, de ce nu îi luaţi să îi duceţi la destinaţie? V-aţi învăţat aşa, voi ăştia de la presă, să faceţi scandal din orice“, a spus un controlor.
Ieri, în jurul orei 10.00, șinele au fost eliberate și o garnitură de tren i-a preluat pe călătorii care au așteptat cinci ore în frig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU