17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Fabrica de Scurt Metraje“ a trecut şi prin Craiova

„Fabrica de Scurt Metraje“ a trecut şi prin Craiova

Echipa „Spune pe scurt“ şi Asociaţia Green Art Tour, cu sprijinul Loteriei Române şi Depozit de carte (.ro), au adus şi la Craiova cel de-al treilea sezon al „Fabricii de Scurt Metraje“. Evenimentul a avut loc miercuri, 16 noiembrie, în Scena 8, începând cu ora 20.40, deşi el fusese anunţat pentru ora 20.00.
Cei prezenţi la proiecţia filmelor au putut viziona producţii ale cinematografiei internaţionale, într-o manifestare pe care organizatorii o văd ca pe o îmbinare între confort şi plăcerea de a urmări un film. Turneul de scurtmetraje şi-a propus să treacă prin oraşele din România în care cinematografia de acest gen este mai puţin dezvoltată. Dacă în Bucureşti sau Cluj aceste manifestări tind să se înmulţească, în alte oraşe din ţară evenimentele de acest fel sunt destul de rare.
Obiectivul celor şase ediţii ale acestui sezon, derulate în perioada 15 noiembrie 2011 – 31 martie 2012, este acela de a organiza proiecţii de film în cel putin 20 de oraşe din ţară. Evenimentele cinematografice se desfăşoară în spaţii neconvenţionale, locuri frecventate, în mare, de tineri (şi nu numai), încercând să îi îndrepte pe aceştia spre cinematografie şi cultură. Totodată, organizatorii nu doresc să impună un obstacol material în ceea ce priveşte participarea la proiecţii. Intrarea este liberă în toate orașele. După Craiova, „Fabrica de Scurt Metraje“ a poposit în Piatra Neamţ, iar drumul şi-l va continua cu Târgovişte, Timişoara, Arad, Oradea, Alba Iulia, Târgu Mureş şi, în fine, Braşov. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS