10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătălie pentru şefia Tribunalului Mehedinţi

Bătălie pentru şefia Tribunalului Mehedinţi

Consiliul Superior al Magistraturii a scos la concurs postul de preşedinte al Tribunalului Mehedinţi, întrucât mandatul actualului şef al instituţiei, Corneliu Popescu, care a deţinut de două ori această funcţie, va expira în curând.  
Postul de preşedinte este dorit de trei magistraţi: Cosmin Sima, Norel Popescu şi Florica Bejinaru. Programarea şi desfăşurarea concursului sunt blocate, după ce, la începutul săptămânii, plenul CSM a respins cu majoritate de voturi contestaţia judecătoarei Florica Bejinaru, fostă membră şi preşedintă a Consiliului, împotriva hotărârii din 1 noiembrie a Secţiei pentru judecători, prin care s-a stabilit că nu poate candida pentru şefia Tribunalului Mehedinţi. Decizia de luni a plenului CSM poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Anterior, Horaţius Dumbravă, şeful CSM, a invocat faptul că fosta preşedintă a CSM, Florica Bejinaru, a colaborat cu fosta Securitate.
Florica Bejinaru are 50 de ani şi a fost preşedintă a CSM. După absolvirea Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti în 1986, aceasta a lucrat, timp de cinci ani, consilier juridic la o fabrică de confecţii. Din 1991 până în 1995 a fost judecător la Judecătoria Drobeta Turnu-Severin. Din 1995, a devenit judecător la Tribunalul Mehedinţi, unde, după trei ani, în 1998, a ajuns şeful secţiei penale. A ocupat acest post până în 2005, când a renunţat la conducerea instanţei, rămânând însă judecător, odată cu accederea în poziţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
În paralel, între 1999 şi 2000, a fost director adjunct al Institutului Naţional al Magistraturii, iar din 2001, formator la această instituţie. În prezent, ocupă funcţia de judecător la Tribunalul Judeţean Mehedinţi, la Secţia penală.
În cazul celorlalţi doi candidaţi la postul de preşedinte al Tribunalului Mehedinţi, CSM le-a acceptat candidatura, însă sunt nevoiţi să aştepte clarificarea situaţiei Floricăi Bejinaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII