15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu ţigările în butelia de gaz

Cu ţigările în butelia de gaz

Doi tineri au găsit o metodă inedită de a trece de controlul vamal cu ţigări netimbrate din Serbia. Aceștia au ascuns 424 de pachete ţigări de contrabandă într-o butelie de gaz montată special în acest scop în portbagajul autoturismului. Strategia celor doi a funcţionat de câteva ori, însă în cele din urmă au fost descoperiți de vameşii de la Porţile de Fier I, care și-au dat seama că tinerii treceau de prea multe ori prin punctul de control ca să fie simpli vizitatori în Serbia. Luni seară, vameşii au găsit țigările ascunse în butelia pentru alimentare cu gaz a maşinii. Când şi-au dat seama că au fost descoperiţi, tinerii au vrut să scape, însă au fost reținuți de mascaţi.
„Având mai multe informaţii că un grup de tineri din Drobeta Turnu Severin face contrabandă cu ţigări, am oprit autoturismul acestora în punctul de control şi am început percheziţia. Aşa cum am bănuit, aceştia introduceau în ţară ţigări din Serbia în butelia de alimentare cu gaz a autoturismului, pe care o montaseră cu toate accesoriile necesare, lăsând impresia că mașina circulă pe gaz. De fapt, butelia era goală şi avea un capac care se deschide prin deşurubare, unde cei doi tineri ascundeau ţigări. Au fost găsite 424 de pachete de ţigări netimbrate. Aceștia au încercat să ne distragă atenţia, însă au fost imobilizaţi şi ne-am dus misiunea până la capăt“, a declarat Viorel Tahoi, lucrător vamal la Porţile de Fier I.
Ţigările care urma să fie vândute pe piaţa neagră din Drobeta Turnu Severin au fost confiscate, iar tinerii s-au ales cu dosar penal pentru trafic de ţigări de contrabandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS