9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLucrările la centura de ocolire a Severinului, întârziate chiar de autorități

Lucrările la centura de ocolire a Severinului, întârziate chiar de autorități

Centura de ocolire a municipiului Drobeta Turnu Severin este gata, dar nu poate fi folosită. După ce mai mulți ani statul român s-a judecat cu controversatul om de afaceri Genică Boerică, întrucât centura era proiectată peste o parte dintre terenurile acestuia, acum chiar autorităţile locale pun beţe în roate constructorilor.
Proiectul construirii centurii ocolitoare a orașului Severin, investiție în valoare de 12 milioane de euro, bani europeni şi de la Guvernul României, a avut încă de la început toate autorizaţiile necesare. Dacă nu le-ar fi avut, proiectul european nu ar fi fost avizat, iar lucrările nu ar fi fost deschise. Cu toate acestea, activitatea firmei constructoare a fost din nou blocată.
„Suntem pe final, trebuie să terminăm. Am promis că până pe 15 noiembrie terminăm, am primit indicatoarele, trebuie să le montăm, avem toate autorizaţiile date de poliţie, de primărie şi toate celelalte, dar acum a venit Poliţia Locală şi ne-a pus să scoatem panourile şi semnele puse susținând că nu avem voie să le amplasăm pentru că domnul Burlacu, arhitectul primăriei, a spus că mai trebuie să luăm o autorizaţie. Mi se pare extrem de rapidă acţiunea prin care activitatea noastră a fost blocată“, a declarat Ioan Bulzan, responsabil trafic firma Tirrena Scavi.
Deși constructorii se află în faza amplasării parapetelor de protecţie şi a semnelor de circulaţie, Primăria Severin şi Poliţia Locală vor ca firma italiană să mai plătească o dată taxele de autorizare a acestor lucrări.
„Eu nu am interzis lucrarea, m-am documentat doar despre acte şi am aflat că nu au acea autorizaţie de construire, conform Legii 50, şi a trebuit să opresc amplasarea semnelor“, a declarat reprezentantul primăriei pe probleme arhitecturale.
Edilul din Drobeta Turnu Severin nu a fost găsit pentru a-și exprima un punct de vedere.
În ceea ce-i privește pe angajații Poliţiei Locale, iniţial aceștia au refuzat să vorbească, fiind ocupaţi să spele maşina şefului, dar în cele din urmă un salariat al instituţiei a încercat să ne explice cum stau lucrurile. Conform acestuia, avizul de la primărie este mult mai important decât cel al Guvernului României.
„Societatea voia să amplaseze nişte semne fără avizul primăriei. Nu a prezentat avizul, deci a trebuit să oprim această operaţiune, pentru că este pe domeniul public, nu pe DE 70, cum a spus constructorul. Am înţeles că au un aviz de la Poliţia Rutieră, dar la primărie nu s-a anunţat nimic, aşa că noi a trebuit să acţionăm, chiar dacă era un proiect al guvernului“, a spus Ştefănescu Ştefăniţă.
În aceste condiții, traficul greu se desfăşoară tot prin mijlocul oraşului, deși centura de ocolire este gata de mai bine de două luni.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU