22.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn bărbat acuză trei poliţişti că l-au bătut

Un bărbat acuză trei poliţişti că l-au bătut

Un bărbat din Mehedinţi acuză trei poliţişti din judeţul Gorj că l-au bătut şi l-au obligat să recunoască mai multe furturi pe care nu le-a comis. Victima este internată la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin cu mai multe traumatisme.

Bărbatul din comuna Corcova susține că, în noaptea de duminică spre luni, se afla în piaţa din municipiul Motru, judeţul Gorj, având o plasă de varză. Cei trei poliţişti pe care îi acuză că l-ar fi agresat erau îmbrăcaţi civil, dar, cu toate acestea, l-ar fi dus la post, unde l-ar fi luat la bătaie ca să recunoască mai multe spargeri şi furturi din maşini.
„Fratele meu a fost bătut măr de trei poliţişti din Motru, care l-au obligat să recunoască nişte furturi despre care el nu ştie nimic. M-a sunat să mă duc la Motru la spital să îl ajut, că este bătut. Când am ajuns acolo, nu l-am mai recunoscut, era negru tot. Nu este posibil aşa ceva, să te omoare poliţia ca să îşi rezolve mai repede cazurile. L-au făcut să recunoască ce nu a făcut, iar el, de frică, a spus ce au vrut ei“, a declarat Nicolae Grecu, fratele bărbatului.
Concubina victimei spune că şeful Postului de Poliţie din Motru ar fi dat buzna în toiul nopţii peste ea acasă şi i-ar fi cerut mai multe casetofoane de maşini şi biciclete: „Luni dimineaţă, pe la ora 2.30, m-am trezit cu nişte bătăi în uşă. Am deschis şi domnul poliţist mi-a spus că vrea să îi dau cele cinci casetofoane şi patru biciclete pe care bărbatul meu le-a furat şi le-a adus acasă. Eu i-am spus că nu ştiu nimic şi că nu am aşa ceva la mine acasă. L-am lăsat să intre în casă, deşi nu avea mandat de percheziţie, şi tot nu a găsit nimic pentru că nu avea ce. Atunci mi-a spus să merg la spitalul din Severin, că Grecu Petre, concubinul meu, este internat acolo. Când am ajuns la spital, nici nu l-am recunoscut. Nici nu putea să respire“.
Medicii din Motru l-au trimis pe bărbat la Drobeta Turnu Severin, unde este internat cu mai multe leziuni, traumatisme şi hematoame.
„Un bărbat de 39 de ani din comuna Corcova a ajuns luni dimineaţă la Secţia de primiri urgenţe cu mai multe traumatisme în urma unor leziuni în zona toracelui, abdomenului şi a bazinului. Acesta este sub tratament“, a declarat Emilia Bololoi, director medical la Spitalul Judeţean Severin.
Bărbatul spune că el nu este vinovat de furturile pe care cei trei poliţişti l-ar fi obligat să le recunoască.
„Trei poliţişti din Motru, îmbrăcaţi civil, m-au găsit cu o plasă de varză despre care ei spun că eu am furat-o din piaţă, dar nu este adevărat. M-au luat la poliţie şi acolo m-au bătut ca să recunosc că am furat nu ştiu câte casetofoane de maşini şi biciclete. M-au bătut şi m-au făcut să recunosc ce au vrut ei. Au dat în mine ca într-un animal“, a declarat Petre Grecu.
Poliţia din Motru nu a dorit să comenteze acuzaţiile bărbatului, însă organele de cercetare din Mehedinţi vor ancheta acest caz în urma plângerilor depuse de familia victimei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU