19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUcigaşul copilului de trei ani, arestat

Ucigaşul copilului de trei ani, arestat

Judecătorii Tribunalului Dolj au emis duminică seară, la cererea procurorilor, mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele bărbatului din comuna doljeană Moţăţei, acuzat că l-a omorât în bătaie pe fiul de trei ani şi jumătate al concubinei sale

Cristian Nicolae, de 32 de ani, din Moţăţei, a fost reţinut duminică dimineaţă, după ce băiatul concubinei sale, Alina Brege, de 23 de ani, a fost găsit mort în casa în care locuiau. Băiatul de trei ani şi jumătate a fost găsit fără suflare de tatăl lui Nicolae, acesta fiind şi cel care a anunțat poliţia.
În urma cercetărilor efectuate de anchetatori s-a stabilit că bărbatul s-a dus acasă sâmbătă noapte, băut bine, şi a luat-o la bătaie pe Alina Brege, concubina sa. De frică, femeia a plecat, iar băiatul ei de trei ani şi jumătate a rămas acasă cu Nicolae. La audieri, acesta a declarat că i-a dat copilului doar câteva palme, ca să îl facă să tacă. Medicii legişti au stabilit însă că micuțul a murit după ce a fost lovit în mod repetat cu un corp dur. Se pare că bărbatul a pus mâna pe un lemn de lângă sobă şi l-a lovit pe copil de mai multe ori în cap. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurora Magda Bădescu, concluziile preliminare ale medicilor de la IML Craiova arată că moartea copilului „a fost violentă şi a fost cauzată de şocul traumatic şi hemoragic, urmare a unui politraumatism cranio-facial grav, cu hemoragie meningo-cerebrală, la care s-a asociat un traumatism toraco-abdominal şi renal. Leziunile ar fi putut fi produse prin lovire repetată cu corpuri dure şi de corpuri dure“.
Duminică seară, înainte să expire ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui Cristian Nicolae, acesta a fost dus în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Probele prezentate de procurori i-au convins pe judecători, care au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII