28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProcurorii nu au cerut arestarea Stelei Mihai

Procurorii nu au cerut arestarea Stelei Mihai

Preşedinta romilor din Strehaia, Stela Mihai, a scăpat de închisoare şi de această dată, chiar dacă împreună cu alte trei persoane a creat statului un prejudiciu de un milion de euro. 24 de ore, atât a stat preşedinta romilor din Strehaia în spatele gratiilor şi, când a ajuns în faţa magistraţilor, aceştia au decis să o pună în libertate, pe motiv că ea ar fi doar complice la dosar, nu autor.
Concret,  procurorul a concluzionat că instanţa de judecată nu ar fi emis mandat de arestare pe numele inculpatelor Stela Mihai şi Brânduşa Ilioara şi a respins propunerea poliţiştilor de a cere arestarea preventivă în instanţă a acestora.
În aceste condiţii, după expirarea mandatului de reţinere de 24 de ore, emis de către poliţişti, şi după o noapte petrecută în arestul IPJ, cele două femei au fost eliberate.
Încă din seara în care a fost săltată de procurorii de la DIICOT Mehedinţi, Stela Mihai spunea că nu va ajunge la închisoare, lăsând să se înţeleagă că este doar o victimă a politicii. Numeroasele dosare în care aceasta este acuzată de înşelăciune, evaziune fiscală, uz de fals şi alte capete de acuzare nu au constituit probe suficiente pentru magistraţii mehedinţeni ca să o trimită pe şefa romilor din Strehaia după gratii. Aceştia spun că Stela Mihai este liberă acum, dar va mai fi chemată la tribunal pentru declaraţii pe parcursul proceselor, în calitate de complice.
„S-a mers în instanţă cu propunerea de arestare doar pentru autori, pentru complici nu. Persoanele la care faceţi dumneavoastră referire sunt învinuite de complicitate la evaziune fiscală. După analizarea dosarului, procurorul a apreciat că instanţa nu ar aresta în astfel de situaţii. Şi în astfel de situaţii, instanţa dă interdicţie de a părăsi ţara. Or, o astfel de măsură poate dispune şi procurorul, ceea ce a şi făcut“, a declarat procurorul Fănică Cercel, purtător de cuvânt la Parchetul Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS