20.1 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopil omorât în bătaie

Copil omorât în bătaie

Un copil de trei ani şi jumătate din comuna doljeană Moţăţei a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost bătut de concubinul mamei sale.

Un copil de trei ani şi jumătate din comuna doljeană Moţăţei a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce ar fi fost bătut de concubinul mamei sale. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Cristian Nicolae, de 32 de ani, şi Alina Brege, de 23 de ani, ambii din comuna Moţăţei, trăiau în concubinaj de ceva timp, în locuinţa care îi aparţine femeii. Împreună cu ei stătea şi băieţelul Alinei, pe care aceasta îl avea dintr-o altă relaţie. Din cercetările anchetatorilor s-a stabilit că, sâmbătă seară, Cristian Nicolae a venit acasă băut şi s-a apucat la ceartă cu concubina sa, după care a luat-o la bătaie. De frică, femeia a plecat de acasă, iar micuțul a rămas cu tatăl vitreg.
Duminică dimineaţă, în jurul orei 8.00, tatăl lui Cristian, Nicolae Nicolae, de 58 de ani, s-a dus să vadă ce face fiul său, pe care-l văzuse ultima oară sâmbătă noapte. Bătrânul a explicat că a găsit copilul în pat, fără suflare, şi a anunţat imediat poliţia. La faţa locului a ajuns şi o ambulanţă, însă medicii nu au putut face nimic pentru băieţel, care era mort de mai mult timp. Echipa formată din poliţişti criminalişti şi un procuror, care a început cercetările în acest caz pentru a afla condiţiile în care a murit copilul, a stabilit că, cel mai probabil, băieţelul a decedat după ce a fost bătut de Cristian Nicolae. Bărbatul nu îşi revenise din beție până ieri la prânz, când oamenii legii încercau să îl audieze. După ce au încheiat cercetările la faţa locului, anchetatorii au sigilat uşa casei în care au locuit Alina şi concubinul său, iar trupul neînsufleţit al micuțului a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei. Ieri, după audieri, Cristian Nicolae a fost reţinut pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procuror. Bărbatul a fost dus în arestul IPJ Dolj şi urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Procurorii doljeni au mai precizat că, cel mai probabil, va fi acuzat de comiterea infracţiunii de omor calificat, pentru că fapta a fost comisă asupra unei persoane care nu se putea apăra. Omorul calificat se pedepseşte cu închisoarea de la 15 la 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII