10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIon Roşianu, condamnat definitiv

Ion Roşianu, condamnat definitiv

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins recursurile formulate de Ion Roşianu şi Ionuţ Ghiţă, cei doi urmând să stea în puşcărie trei ani şi jumătate, respectiv cinci ani şi jumătate pentru comiterea de infracţiuni cu carduri de credit.

Ion Roşianu, zis Bebe, fratele lui Gigel Roşianu, şi amicul său, Ionuţ Ghiţă, au fost reţinuţi de ofiţerii BCCO Craiova pe 19 aprilie 2010, după ce Ghiţă „trăsese“ mai multe sume de bani de pe carduri clonate.
În acea zi, în jurul orei 14.00, ofiţerii BCCO Craiova au fost informaţi că două persoane fac extrageri de numerar cu carduri clonate din mai multe bancomate din municipiul Craiova. Oamenii legii au trimis imediat o echipă pe teren, care a observat că un tânăr scotea diverse sume de bani din mai multe bancomate, după care pasa banii unei alte persoane. Toată operaţiunea era supravegheată de un bărbat ceva mai în vârstă decât primul. După câteva ore de filaj şi după ce tânărul a retras bani din 13 bancomate, oamenii legii i-au reţinut pe cei doi, care au fost identificaţi ca fiind Florin-Ionuţ Ghiţă, de 22 de ani, din Craiova, şi Ion Roşianu, de 43 de ani, din aceeaşi localitate. În momentul prinderii în flagrant, Roşianu a încercat să-i paseze lui Ghiţă un stick de memorie, însă a fost observat de poliţiştii BCCO Craiova. În buzunarele lui Ghiţă au fost găsite 50 de carduri clonate, iar pe stickul de memorie de care Roşianu a încercat să scape au fost găsite serii de conturi bancare şi mai multe coduri PIN pentru cele 50 de carduri bancare contrafăcute.
Ulterior, cei doi au fost arestaţi preventiv, iar procurorii DIICOT au dispus trimiterea lor în judecată pentru acces fără drept la un sistem informatic, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
Deşi a susţinut tot timpul că a găsit cardurile contrafăcute într-un boschet din Parcul „Nicolae Romanescu“ şi nu ştia la ce folosesc, Ghiţă a fost condamnat de Tribunalul Dolj la şase ani de închisoare. Ion Roşianu a scăpat ceva mai uşor, fiind condamnat de Tribunalul Dolj la patru ani de închisoare pentru comiterea aceloraşi infracţiuni.

Pedepse scăzute la Curtea de Apel

Cei doi inculpaţi, dar şi procurorii DIICOT, au făcut apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 2 februarie 2011. În iulie, judecătorii Curţii de Apel Craiova au admis apelurile şi le-au micşorat pedepsele inculpaţilor cu câte şase luni. Astfel, Ion Roşianu a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru infracţiunile comise, iar celălalt inculpat din dosar, Ionuţ Ghiţă, a fost condamnat la cinci ani şi șase luni de închisoare.
De data aceasta, inculpaţii au atacat cu recurs hotărârea instanţei, dosarul fiind înregistrat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Pe 18 octombrie, magistraţii bucureşteni au considerat că sentinţa dată de Curtea de Apel Craiova este corectă şi au respins ca nefondate recursurile formulate de Roşianu şu Ghiţă, hotărârea fiind definitivă. Astfel, cei doi urmează să execute pedeapsa dată de Curtea de Apel Craiova, din care s-a scăzut însă perioada în care au stat în arest preventiv, din aprilie 2010 şi până pe 18 octombrie 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII