7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCântece şi voie bună de Ziua Recoltei

Cântece şi voie bună de Ziua Recoltei

Craiovenii care au mers la cumpărături, sâmbătă, în Piaţa Centrală a municipiului, au avut parte nu doar de o ofertă de produse mai bogată decât de obicei, ci şi de un spectacol de dansuri şi cântece populare, care a durat aproape cinci ore. Spectacolul a fost organizat de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, firma din subordinea primăriei care se ocupă de administrarea tuturor pieţelor din oraş. Ocazia a reprezentat-o „decretarea“ zilei de 29 octombrie drept Ziua Recoltei, manifestare cuprinsă în amplul program al Zilelor Craiovei, organizate de primăria municipiului, în colaborare cu Fundaţia „Gazeta de Sud“.
Încă de la ora 8.00, mai multe grupuri de copii au plecat printre cumpărătorii din piaţă, pentru a anunţa spectacolul ce urma să înceapă. Puţin după ora 9.00, pe scena ridicată spre ieşirea către strada Nicolae Bălcescu au început să urce, pe rând, instrumentiştii şi soliştii de muzică populară, iar dansatorii şi-au dovedit măiestria în zona din faţa scenei.
Lista artiştilor a fost deschisă de Fanfara din Teasc, urmată de Ansamblul „Alunelul“ din Pieleşti şi Ansamblul „Ion Şerban“ din Işalniţa. Au urmat apoi aproape două ore de virtuozitate din partea profesioniştilor Ansamblului „Maria Tănase“ din Craiova, iar ultima parte a spectacolului i-a revenit Tarafului de la Iancu Jianu, împreună cu interpreţii: Emilia Ghinescu, Neta Soare, Cristi Tas, Mădălina Pescaru, Liviu Dică, Camelia Balmău, Cristi Bănăţeanu, Mirela Zisu, Valentin Andrei, Vasilica Dinu, Nelu Batana şi Vasile Ciobanu.
Pe lângă spectacol, craiovenii au avut ocazia să achiziţioneze fel de fel de bunătăţi de la producătorii veniţi cu această ocazie în Piaţa Centrală. Cea mai mare îmbulzeală a fost la grătarele cu mititei, dar şi la tonetele care vindeau preparate tradiţionale din carne. N-au dus însă lipsă de clienţi nici vânzătorii de dulciuri ori brânzeturi. A avut succes şi un producător de băuturi alcoolice, care a adus în piaţă o căruţă frumos împodobită, plină cu butoaie de vin şi ţuică, din care îşi servea clienţii – fie la pahar, pentru cei care doreau să mai uite de frigul de afară, fie „la pachet“, pentru acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII