19.2 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCâinii poliţişti au făcut legea în Piaţa „Mihai Viteazul“

Câinii poliţişti au făcut legea în Piaţa „Mihai Viteazul“

Craiovenii prezenţi vineri la prânz în Piaţa „Mihai Viteazul“ au asistat la un spectacol unic, oferit de Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea“ Sibiu, considerat una dintre cele mai mari unităţi de profil din lume, care produce, creşte şi dresează câini de serviciu. Aceştia sunt folosiţi apoi în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi în cele ale Sistemului Naţional de Apărare.
Timp de 30 de minute, câinii poliţişti şi însoţitorii lor au oferit momente
inedite de dresaj şi au arătat cum sunt imobilizaţi cei care comit o infracţiune. O persoană înarmată a fost pusă la pământ cât ai clipi de un câine de serviciu, aceeaşi soartă având-o şi cel care a simulat furtul unei poşete. Câinii poliţişti au fost actorii principali şi atunci când s-a pus problema depistării unor droguri ascunse în maşini sau a persoanelor care vor să treacă fraudulos frontiera, două exerciţii care au stârnit aplauzele celor prezenţi. În public s-a aflat şi primarul Antonie Solomon, care a venit însoţit de Gigi Neţoiu.

Infractorii, fără şansă de scăpare

Centrul Chinologic a oferit momente spectaculoase şi atunci când au fost simulate un schimb de focuri între poliţie şi doi infractori aflaţi într-un autoturism şi o luare de ostatici. De fiecare dată, câinii poliţişti au intervenit prompt, infractorii neavând nici o şansă. „Centrul Chinologic Sibiu a răspuns cu mare drag invitaţiei Primăriei Craiova de a participa cu o demonstraţie de dresaj canin la Zilele Municipiului. Ne-am deplasat cu şapte câini de serviciu şi şapte colegi şi am prezentat un exerciţiu plăcut pentru locuitorii Craiovei“, a spus Viorel Poroşanu, inspector în cadrul Centrului Chinologic Sibiu.
Acesta a dezvăluit şi ultima ispravă a unei echipe canine a centrului. „Colegul meu Vasile Păunescu şi câinele lui, Max, au participat, în cadrul proiectului Frontex Minerva, la o operaţiune comună desfăşurată în Spania. Timp de şase săptămâni ei au căutat transfugi care încercau să intre fraudulos în Spania, iar din 40 de asemenea persoane găsite ascunse la bordul tirurilor, zece au fost depistate de echipa chinologică română“, a povestit Viorel Poroşanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII