19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞofer băut, accident mortal

Şofer băut, accident mortal

Un bărbat şi-a pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi miercuri seară, în localitatea doljeană Drănic, după ce şoferul maşinii în care se aflau, băut fiind, a apăsat prea tare pedala de acceleraţie şi s-a răsturnat în afara drumului.   Poliţiştii Serviciului Rutier Dolj au precizat că, miercuri seară, în jurul orei 21.00, Cosmin Falcoe, de 23 de ani, din Drănic, în timp ce conducea un Alfa Romeo înmatriculat în Italia pe DJ 561, într-o curbă a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat, după care a rupt mai mulţi copaci de pe marginea drumului şi a lovit gardul de beton al unei gospodării. Alfa Romeo condusă de Falcoe s-a oprit cu roţile în sus, iar în urma accidentului pasagerul de pe locul din dreapta-faţă, Robert Falcoe, de 31 de ani, fratele şoferului, a murit pe loc. Alt pasager din autoturism, Virgil Zamfir, de 29 de ani, a fost rănit grav, iar alţi doi pasageri – Costinel Nuţică, de 19 ani, şi Smarand Stănescu, de 42 de ani, toţi din comuna Drănic, au fost răniţi uşor. În schimb, şoferul a scăpat cu câteva zgârieturi.
Răniţii au fost scoşi din maşina răsturnată de pompieri, iar primele îngrijiri le-au fost acordate de echipajul SMURD solicitat la faţa locului. Poliţiştii doljeni au precizat că şoferul maşinii, care are permis categoria „B“ din 2010, a fost testat cu etilotestul, aparatul indicând o alcoolemie de 0,60 miligrame/litru alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost şi el dus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge. În urma cercetărilor făcute de ofiţerii de la Rutieră s-a stabilit că viteza excesivă cu care circula şoferul a fost cauza accidentului rutier. Cosmin Falcoe este cercetat acum pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

A crescut numărul accidentelor

Statistica întocmită de IPJ Dolj arată că numărul accidentelor rutiere a crescut destul de mult în ultimele trei luni. Dacă în primele șase luni ale anului în curs au fost înregistrate 115 accidente rutiere soldate cu 27 de morţi, 102 persoane rănite grav şi 41 rănite uşor, până la 1 octombrie numărul accidentelor grave a ajuns la 191. În iulie, august şi septembrie pe drumurile din Dolj au mai decedat 22 de persoane, 68 au fost rănite grav şi 46 uşor. Viteza excesivă rămâne principala cauză a producerii accidentelor rutiere grave în judeţul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII