21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHoți prinşi de poliţiştii vâlceni

Hoți prinşi de poliţiştii vâlceni

O grupare infracţională care opera în judeţele Vâlcea, Dolj şi Olt a fost destructurată de poliţiştii vâlceni, alături de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vâlcea.
Procurorii efectuează cercetări într-o cauză ce are ca obiect săvârşirea a 16 fapte de furt calificat de către o grupare ce acţionează pe raza judeţului Vâlcea, potrivit unui comunicat remis ieri AGERPRES.
Sub coordonarea procurorilor, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Râmnicu Vâlcea au efectuat miercuri mai multe percheziţii în judeţele Dolj şi Olt, în vederea depistării şi probării activităţii infracţionale a membrilor acestei grupări.
Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că aceştia au comis, în perioada – 25 mai, mai multe furturi din societăţi comerciale, în special de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, creându-se în acest mod un prejudiciu de aproximativ 80.000 de lei.
Ca mod de operare, aceştia pătrundeau în sediile unor societăţi comerciale atunci când acestea nu erau deschise publicului, prin forţarea ferestrelor ori sistemelor de asigurare a uşilor de acces, şi sustrăgeau aparatură electronică (televizoare LCD, Plasmă, laptopuri), obiecte de îmbrăcăminte, produse cosmetice profesionale, produse alimentare.
O parte din bunurile sustrase erau comercializate, în general, prin intermediul unor reţele de vânzare on-line, sub preţul real, imediat după comiterea furturilor.
În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate o parte din bunurile sustrase, constând în special în aparatură electronică, mai multe bancnote falsificate, precum şi alte bunuri susceptibile a proveni din săvârşirea de infracţiuni.
S-a dispus reţinerea învinuiţilor Loghin Emanuel Marian şi Popescu Dan Iulian pentru 24 de ore, iar ieri s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de aceştia, procurorii solicitând instanţei de judecată emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora.
• AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU