13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRezerve de lux pentru pacienţii cu bani la Spitalul Judeţean Târgu Jiu

Rezerve de lux pentru pacienţii cu bani la Spitalul Judeţean Târgu Jiu

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a luat decizia înfiinţării şi amenajării unor rezerve în fiecare secţie a unităţii medicale, saloane în care pacienţii se vor putea interna contra cost şi unde vor avea condiţii mult mai bune faţă de cele dintr-un salon obişnuit

Doctorul Cristina Căliman, directorul medical interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a declarat ieri că în perioada imediat următoare fiecare secţie a unităţii medicale va avea una sau chiar două rezerve în care pacienţii vor beneficia, contra cost, de condiţii superioare celor din saloanele obişnuite. Până acum, fiecare şef de secţie a identificat spaţiul unde va fi amenajată rezerva, iar la câteva secţii lucrările de amenajare a salonului cu un singur pat sunt gata. Potrivit medicului Căliman, rezerva va avea un singur pat, televizor, frigider, alte obiecte de mobilier, grup sanitar propriu cu duş. „Condiţiile de tip hotelier vor fi mult mai bune în aceste saloane, iar dacă pacientul nu va dori să fie internat într-un salon cu cinci sau mai multe paturi, va putea alege, contra cost, această rezervă. Nu am stabilit încă suma exactă pe care o va plăti pe zi pacientul. Ea va fi contravaloarea serviciilor de tip hotelier. Până acum, avem deja rezerve făcute din sponsorizări la Secţia cardiologie, de câţiva ani. În scurt timp vor fi gata şi rezervele de la Secţia ginecologie, am amenajat două şi la Endocrinologie. Identificăm spaţiile şi la celelalte secţii. Obiectele din rezerve cred că vor fi luate prin sponsorizări, pe unele le avem deja. Aşa este în toate spitalele din Europa şi este normal ca, dacă pacientul vrea să aibă condiţii mai bune, să i se ofere. Aici ne referim strict la condiţiile hoteliere: televizor, frigider, grup sanitar propriu, singur în cameră este altceva faţă de un salon cu alți cinci bolnavi“, a afirmat doctorul Cristina Căliman, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Bolnavi de lux la Cardiologie

În urmă cu aproximativ trei ani, la Secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost înfiinţată o rezervă de lux. În acest salon poate fi internat un singur pacient, care beneficiază de confort hotelier sporit faţă de cei internaţi în secţie. Pentru ca un pacient să beneficieze de acest confort, el trebuie să achite 50 de lei pentru o zi de internare. „În rezerva de lux, pacientul are televizor, un şifonier, birou, grup sanitar individual. Se plăteşte diferenţa de confort hotelier, asta însemnând 50 de lei pe zi. Nu avem o continuitate a solicitărilor pentru această rezervă. Confortul în restul saloanelor Secţiei de cardiologie este precar. Ar fi bine ca în fiecare secţie să existe o astfel de rezervă, pentru că aduce bani la bugetul spitalului“, spunea  doctorul cardiolog Ion Mălăescu, şeful Secţiei cardiologie. Anual, la bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu se strâng peste 15.000 de lei din internarea pacienţilor în această rezervă de lux.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII