25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrizonieri în propriile curţi

Prizonieri în propriile curţi

Oamenii din satul Țigănaș, comuna Burila Mare, județul Mehedinți, nu pot ieși din propriile curți din cauza rigolelor supraînălțate

Primăria Burila Mare a angajat o firmă să reabiliteze o stradă din satul Țigănaș distrusă de inundațiile din primăvară. Oamenii acuză autoritățile și reprezentanții firmei că rigolele care trebuie să preia apa de ploaie au fost prea înălțate și nu mai pot ieși din curți. Localnicii spun că rigolele nu au fost amenajate așa cum trebuie și riscă să le fie inundate gospodăriile. Întreaga lucrare a costat mai bine de un milion de lei.
„Noi am avut încredere în domnul primar şi am crezut că face în aşa fel încât să nu mai avem probleme când vin inundaţiile. A angajat o firmă fără să se documenteze să vadă dacă sunt profesionişti sau nu. A luat-o pe încredere, i-a dat banii şi şi-au bătut joc de noi. Au înălţat tuburile de nu mai putem să ieşim din curţi şi, când o fi să plouă, apa va intra tot peste noi, pentru că nu au pus rigolele aşa cum trebuia, să aibă cădere. Le-au pus îndreptate spre curţile oamenilor“, a spus un localnic nemulţumit.
Lucrarea este aproape terminată, însă oamenii spun că nu mai pot să își scoată căruțele și mașinile din curți, după ce angajații firmei au pus niște tuburi din beton care să preia apa de ploaie. „Nu mai putem să ne scoatem nimic din curţi decât să ieşim noi. Trebuie să ridic curtea la nivelul rigolelor. Nu este posibil să aduci o firmă şi să îi dai atâţia bani pe mână unui necunoscut ca să îşi bată joc de noi. Ar trebui să ne punem toţi cu târnăcoapele pe lucrare şi să o distrugem. E bine că a reabilitat drumul, chiar era nevoie, dar trebuia să o facă şi bine, dacă tot a cheltuit nişte bani“, a spus un localnic din Ţigănaş.
Reprezentanții firmei recunosc că rigolele străzii nu ar fi trebuit înălțate atât de mult, dar spun că nu reprezintă o problemă pentru oameni. „Am fost contractaţi de Primăria Burila Mare să executăm o lucrare de reabilitare şi consolidare a unei străzi din localitatea Ţigănaş, porţiune de drum care la fiecare ploaie puternică îi inunda pe oameni. Am înţeles şi noi că oamenii ar fi nemulţumiţi de faptul că rigolele au fost prea înălţate. Aşa este, dar rigolele au fost făcute ca preia o cantitate mare de apă. Chiar nu cred că pun probleme atât de mari după cum se spune“, a declarat Mihai Vasile, şef de şantier.
Nici un oficial din Primăria Burila Mare nu a dorit să dea vreo declație în legătură cu  nemulțumirile oamenilor din satul Țigănaș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII