21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPremieră teatrală în Piaţa „Mihai Viteazul“

Premieră teatrală în Piaţa „Mihai Viteazul“

Craiovenii care au trecut ieri după-amiază prin centrul oraşului au avut parte de o surpriză deosebită. Începând cu ora 18.00, în cadrul Zilelor Craiovei, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ a susţinut în Piaţa „Mihai Viteazul“ spectacolul „Nunta“.
„«Nunta» este un spectacol realizat de actorii teatrului nostru cu ocazia deplasării în Kazahstan, la Festivalul Carnival de la Almati, pentru care ni s-a cerut să realizăm un spectacol cu păpuşi pe muzică populară românească. Astăzi (ieri – n.r.) îl prezentăm în premieră publicului craiovean“, a declarat Doina Berceanu, directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“.
Cei peste 100 de spectatori au avut parte de un spectacol inedit, mai ales că păpuşile şi actorii care joacă în piesă nu se manifestă doar prin cuvânt, muzică şi gesturi, ci şi prin dans, noutate realizată în premieră de teatrul craiovean pentru această piesă. „S-a realizat o mică poveste legată de nuntă, în aşa fel încât obiceiurile prilejuite de acest eveniment să fie frumos împletite într-o poveste. Avem un moment în care dansul popular este la el acasă, o muzică populară frumoasă, obiceiurile de nuntă şi câteva momente solo deosebite (actriţa Oana Stancu dansează Căluşul)“, a adăugat Doina Berceanu, care a explicat că în Kazahstan, cu acest spectacol, Teatrul „Colibri“ a avut un succes deosebit, localnicii percepându-l ca fiind specific românesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS