13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţia Locală şi-a pierdut elanul

Poliţia Locală şi-a pierdut elanul

Acţiunile demarate în vară de Poliţia Locală Craiova, care vizau construcţiile ilegale de pe domeniul public, au încetat subit

Unii locatari din Craioviţa Nouă, din perimetrul format de cele şapte scări ale blocului 169, invocă faptul că în spatele acestor imobile „unii vecini şi-au cam făcut de cap“. Locatarii sunt nemulţumiţi că în această zonă „unii şi-au construit balcoane, cu sau fără autorizaţii, cam cât ţine apartamentul, alţii şi-au făcut grădini pe care le ţin închise şi unde depozitează tot felul de fierotenii şi vechituri sau şi-au construit garaje“.
Oamenii întreabă şi ce s-a ales din campaniile demarate de Poliţia Locală, care vizau tocmai construcţiile considerate ilegale şi care urma să fie demolate. „Parcă începuse o campanie de depistare şi tragere la răspundere a celor care au pus stăpânire abuziv pe domeniul public, dar parcă dintr-o dată s-a sfârşit şi nu s-a mai pomenit de ea. Aici n-a ajuns niciodată un control de la primărie, de parcă acest loc n-ar exista pe harta Craiovei“, se arată în nemulţumirile făcute public de unii locatari ai blocului 169 din Craioviţa Nouă.

Poliţia Locală a notificat şi atât

Operaţiuni gen „Balconiada“ erau în vară la ordinea zilei în rândul angajaţilor de la Poliţia Locală şi Disciplina în Construcţii, aflaţi în subordinea primăriei. În urma deselor controale efectuate de aceştia în teren a „plouat“ cu notificări prin care proprietarii balcoanelor construite ilegal pe domeniul public erau înştiinţaţi că trebuie să-şi dea singuri jos extinderile care nu respectă aliniamentul, în caz contrar urmând să fie amendaţi şi „demolaţi“. „Am urmat calea legală, i-am notificat pe cei care s-au extins ilegal cu aceste balcoane, am obţinut dispoziţia primarului pentru demolarea lor, dispoziţie pe care în câteva zile o aducem la cunoştinţă fiecărui proprietar. După care, dacă nu au eliberat singuri spaţiul ocupat abuziv, se trece la dărâmarea construcţiei, iar deţinătorul va fi amendat“, susţinea, la începutul lunii august, Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova. Între timp, acţiunile de acest gen s-au rărit de la lună la lună, iar cei vizaţi au putut respira uşuraţi.
O situaţie de acest gen se regăseşte şi în perimetrul format de blocurile 169, unde grădinile larg împrejmuite de unii locatari, barăcile vechi şi unele balcoane extinse la maximum fac parte din peisajul zonei. „Am făcut şi noi grădinile aşa cum ne-am priceput pentru a fi la nivel cu celelalte existente de când s-au construit blocurile. Pe unele le-a împrejmuit primăria, pe unele noi, dar până acum nu ne-a zis nimeni nimic. Dacă vor să vină de la primărie să facă parcare aici, de exemplu, nu e problemă. Asta este grădina mea, dar, dacă trebuie, o demolez. Să vină să taie şi pomii şi să amenajeze cum vor ei“, a spus unul dintre locatarii blocului 169 C. Spusele acestuia au fost confirmate chiar de şeful Poliţiei Locale. „Nu am trecut pe acolo să vedem despre ce e vorba, dar vom merge“, a precizat Octavian Mateescu.

Garajele problemă, intrate în legalitate

Operaţiunile demarate vara trecută de Poliţia Locală vizau şi garajele construite ilegal. Mulţi proprietari s-au ales atunci cu notificări, iar unii, de frica amenzilor, chiar şi-au dat jos garajele. Între timp, acţiunile poliţiştilor locali şi-au pierdut elanul, iar lucrurile au rămas ca la început.
„În urmă cu câteva luni, reprezentanţi ai primăriei au pus înştiinţări pe garajele ilegale, iar proprietarii, de frica amenzilor, le-au dat jos. Acum, după ce s-au mai liniştit apele, au început să le reconstruiască“, ne-a sesizat un craiovean care locuieşte pe strada Făgăraş, din cartierul George Enescu.
„Cu garajele de pe strada Făgăraş nu există probleme, pentru că ele nu se află pe domeniul public. În ceea ce priveşte proprietarii de garaje care au fost notificaţi de noi, ei au prezentat ulterior autorizaţia de construcţie“, a explicat Mateescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII