12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalHotărâre definitivă în cazul primarului din Săcelu

Hotărâre definitivă în cazul primarului din Săcelu

Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, în dosarul lui Ion Voica, primarul localităţii gorjene Săcelu, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.
Accidentul pentru care a fost trimis în judecată edilul din Săcelu a avut loc la sfârşitul lunii decembrie 2008, chiar în localitatea Săcelu. După cum au stabilit atunci poliţiştii, în timp ce conducea Dacia 1310 a primăriei, Ion Voica a pierdut controlul direcţiei şi a intrat pe contrasens, unde a lovit o altă Dacie condusă regulamentar de Ion Dumitrescu, de 56 de ani, din Hunedoara. După impactul dintre cele două autoturisme, Dacia condusă de primar a lovit două femei care mergeau pe marginea drumului, iar una dintre ele, în vârstă de 61 de ani, a decedat. După producerea incidentului, primarul a părăsit locul accidentului, poliţiştii stabilind ulterior că el este cel care a fost la volanul maşinii instituţiei.
Ulterior, Ion Voica a fost arestat preventiv, după care a fost trimis în judecată. În decembrie 2010, Judecătoria Novaci l-a condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare. În plus, inculpatul a fost obligat să achite împreună cu Omniasig 7.844,47 lei părţii civile, Ion Dumitrescu.
Recursul s-a judecat la Curtea de Apel Craiova, instanţă care a constatat că Dacia condusă de primar nu avea asigurare valabilă în momentul accidentului, iar inculpatul a fost obligat să achite singur despăgubirile către Ion Dumitrescu.  
La sfârşitul săptămânii trecute, judecătorii craioveni au respins recursurile formulate de părţile civile, însă nu au modificat pedeapsa primită de primar. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS