16.2 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCentura Severinului este finalizată, dar închisă circulației

Centura Severinului este finalizată, dar închisă circulației

Centura de ocolire a municipiului Drobeta Turnu Severin este finalizată în proporţie de 100% de aproape două luni, dar autorităţile judeţene refuză să o deschidă circulaţiei, din cauză că strada nu este în totalitate semnalizată. Centura ocolitoare are opt kilometri şi se întinde de la Viaductul Bahna de pe DE 70 până în comuna Şimian, a fost construită cu fonduri de la Uniunea Europeană şi de la Guvernul României, iar valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 36 de milioane de euro. Centura ar fi trebuit să fie dată în folosinţă încă de la începutul lunii iulie, însă lucrările au fost întrerupte de firma de construcţii din cauza unor probleme financiare.
Zilnic, mii de şoferi sunt nevoiţi să traverseze pe bulevardul principal din Drobeta Turnu Severin pentru a ajunge pe DE 70 din cauză că centura finalizată este în continuare închisă. „Nu ştim de ce nu vor să dea drumul circulaţiei pe centură pentru că se vede cu ochiul liber că lucrările sunt gata. Eu am acolo o afacere şi trebuie să duc marfă la piaţă şi nu pot să ajung acolo cu maşina pentru că nu am voie. Sunt italienii toată ziua acolo şi, cum te văd, cum vin şi te ia la întrebări. Noi plătim taxe pentru aceste drumuri, dar nu le putem folosi“, a spus un şofer. Reprezentanţii români ai firmei constructoare din Italia spun că centura ar putea fi deschisă, însă decizia aparţine Companiei de Drumuri şi Prefecturii Mehedinți.
„Lucrările la centura de ocolire a oraşului sunt finalizate în proporţie de 100%, ar mai fi câteva semne de circulaţie de pus, pe tronsonul viaductelor. Dacă oficialii de la Compania Drumurilor şi prefectura decid că circulaţia poate fi deschisă, lucrarea poate fi predată către beneficiar. Cu aceste mici retuşuri, dacă vremea ne permite, până la sfârşitul lunii octombrie centura va fi deschisă. Lucrări de reparare a DE 70, care sunt prinse în contract, mai sunt însă de executat şi, cel mai probabil, se vor întinde şi pe anul viitor, dar nu e nici o legătură cu cei opt kilometri de centură“, a declarat Ion Bulzan, reprezentantul firmei italiene.
Reprezentatul guvernului în teritoriu spune însă că centura, deşi este finalizată 100%, va fi deschisă atunci când toate semnele de circulaţie vor fi instalate. „Centura de ocolire a municipiului Severin este finalizată 100%, însă am fost informat că ar mai fi de pus nişte semne de circulaţie. După ce aceste semne vor fi amplasate, vom deschide centura“, a declarat Ion Mîţu, prefectul judeţului Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII