14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Noaptea Bibliotecilor“, un succes

„Noaptea Bibliotecilor“, un succes

Manifestarea „Noaptea Bibliotecilor“ în Craiova, desfăşurată între 1 şi 2 octombrie la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“, a fost un prilej deosebit pentru ca instituţia să fie vizitată de aproximativ 1.000 de persoane curioase şi dornice să afle ce se petrece dincolo de zidurile instituţiei.
După cum fusese anunţat dinainte, în cadrul programului au fost incluse activităţi pentru toate categoriile de vârstă. Grupuri de copii, fie singuri sau însoţiţi de cadre didactice, au vizitat depozitele de carte şi de periodice. Casa Memorială „Elena Farago“ a devenit neîncăpătoare, documentele originale ale poetei prezentând un interes deosebit.
Expoziţia „Cartea religioasă în colecţiile de patrimoniu ale Bibliotecii Judeţene «Aman»“ a trezit interesul unui număr impresionant de persoane, fiind vizitată până la finele programului. Premiera piesei „Gaiţele“, o adaptare interpretată de trupa de teatru de amatori „Cutezătorii“, a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman“ s-a bucurat de un real succes. Totodată, au avut loc audiţii muzicale la pian („Nocturna“ de F. Chopin, „Preludiu“ din Suita în stil antic de George Enescu) şi vioară („Albina“ de Franz Schubert).
Directorul instituţiei, Lucian Dindirică, a mărturisit că acest program va avea continuitate, dat fiind numărul mare de vizitatori şi impresiile acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS