12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţist judecat pentru ucidere

Poliţist judecat pentru ucidere

Fostul ajutor al şefului de post din comuna Bistreţ, agentul Marius Vîrcan, de 26 de ani, va fi judecat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, pentru un accident pe care l-a produs în seara de 26 iunie, în urma căruia un bărbat de 60 de ani a murit. Dosarul în care va fi judecat fostul poliţist a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au consemnat în rechizitoriu că, în seara de 26 iunie, agentul Vîrcan a plecat cu maşina personală, un VW Passat, de la locuinţa părinţilor săi din Dăbuleni către localitatea Bistreţ. În jurul orei 20.40, în timp ce circula pe DN 55A, la km 8+600, tânărul a aţipit la volan, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat pe contrasens, unde l-a lovit pe Alexandru Nicola, de 60 de ani, care circula pe o bicicletă. Bărbatul a murit în scurt timp din cauza rănilor grave suferite. Imediat după accident, poliţistul şi-a ascuns autoturismul avariat într-un lăstăriş din pădurea Zăval, la circa 150 de metri de şosea. La ora 20.49, Vîrcan a sunat la 112 şi a anunţat că în apropiere de comuna Ostroveni s-a produs un accident rutier, însă nu a spus că el este autorul, iar când a fost întrebat cum se numeşte a închis telefonul. După 40 de minute, a sunat din nou şi-a spus numele şi a recunoscut că el este şoferul care a produs accidentul.

Era băut bine

Poliţiştii care căutau deja autorul accidentului l-au găsit pe colegul lor în apropierea maşinii pe care o ascunsese în pădure. L-au rugat să sufle în aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care Vîrcan a fost dus la Spitalul din Dăbuleni, unde i-au fost recoltate probe de sânge. Potrivit procurorilor doljeni, medicii legişti au stabilit că agentul Vîrcan a avut o alcoolemie de 1,80 grame/litru la ora 22.05 şi 1,60 grame/litru pentru a doua probă de sânge, recoltată la ora 23.05. În raportul de expertiză medico-legală întocmit de legiştii de la INML „Prof. Dr. Mina Minovici“ s-a consemnat că pe 26 iunie, la ora 20.40, Marius Vîrcan ar fi putut avea o alcoolemie în descreştere de circa 2,00 grame/litru de sânge.
De asemenea, expertul tehnic a stabilit că accidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa biciclistul s-a produs din vina exclusivă a poliţistului, care a intrat pe contrasens şi a lovit victima care circula regulamentar. În faţa procurorilor, Marius Vîrcan a susţinut că a plecat şi s-a ascuns pentru că i-a fost frică de persoanele care ar fi venit la locul accidentului. Procurorii nu l-au crezut pe Vîrcan şi au precizat că atitudinea sa de a nu-şi declina identitatea când a sunat la 112 „scoate în evidenţă intenţia sa iniţială de a nu fi identificat de organele de anchetă“.
Marius Vîrcan şi-a dat demisia din poliţie în noaptea de 26 spre 27 iunie, după ce conducerea IPJ Dolj s-a dus la faţa locului şi l-a luat la întrebări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII