16.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSindicatele cer demisia directorului CE Rovinari

Sindicatele cer demisia directorului CE Rovinari

Postul creat pentru Marius Vlaicu, liderul UNPR Gorj, la Complexul Energetic (CE) Rovinari agită spiritele în rândul sindicatelor din cadrul unităţii, care cer demisia directorului Tiberiu Trotea. Liderii de sindicat susţin că, în timp ce la Complexul Energetic au loc restructurări şi disponibilizări de personal, conducerea creează posturi pentru clientela politică. Marius Vlaicu ocupă începând de luni funcţia de director al Direcţiei de Dezvoltare şi Legătură cu Comunitatea din cadrul Complexului Energetic Rovinari. Vlaicu a fost până recent director adjunct în cadrul BAVA Rovinari.

În audienţă la Ariton

Constantin Mitrescu, preşedintele Sindicatului Energia din cadrul Complexului Energetic Rovinari, este cel care cere demiterea lui Tiberiu Trotea din funcţia de director general al CE Rovinari. Sindicalistul a plecat ieri la Bucureşti, pentru a discuta pe marginea acestui aspect cu ministrul economiei, Ion Ariton. Constantin Mitrescu se declară revoltat de decizia de modificare a Organigramei prin introducerea unui nou post pentru Vlaicu, având în vedere faptul că în cadrul complexului au loc disponibilizări. Mitrescu ameninţă că, dacă postul respectiv nu va fi desfiinţat, va scoate oamenii în stradă. „Mă duc la minister să îi cer ministrului Ariton să fie demis acest director general (Tiberiu Trotea – n.r.) care face numai abuzuri, încalcă flagrant orice regulament, statut al unităţii, fără să ia aprobare de la Consiliul de Administraţie, înfiinţează un post de director. Sunt curios să aflu cine a făcut această angajare, cine a dat acordul. Am disponibilizat oameni, celor rămaşi nu li se plătesc drepturi salariale şi înfiinţăm posturi de director. În cazul în care nu voi primi un răspuns favorabil de la minister, voi convoca o şedinţă cu administraţia în care vom cere urgent să desfiinţeze acest post. Dacă nici aşa nu vom avea câştig de cauză, voi convoca o conferinţă extraordinară a sindicatului, voi scoate oamenii la poartă şi nu îi voi mai lăsa să intre în unitate nici pe Trotea, nici pe Vlaicu“, a declarat Constantin Mitrescu, preşedintele Sindicatului Energia, din cadrul Complexului Energetic de la Rovinari.

Reprezentanţii CE susţin că Vlaicu a fost angajat legal

Reprezentanţii Complexului Energetic de la Rovinari, prin vocea purtătoarei de cuvânt, Diana Milea, spun că angajarea lui Marius Vlai­cu pe un post de conducere este legală, fiind făcută în urma unei hotărâri a Consiliului de Administraţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS