10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRestructurări la urgenţă

Restructurări la urgenţă

Gravidele nu vor mai fi internate prin urgenţă, iar laboratorul de analize medicale al UPU va trece în structura Spitalului de Urgenţă Craiova. Acestea sunt câteva din măsurile organizatorice luate de conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova pentru a rentabiliza activitatea UPU, confruntată în ultima vreme cu grave probleme financiare.
„Laboratorul de analize medicale al Unităţii de Primire Urgenţe va trece în structura spitalului şi se va reînfiinţa Filtrul de Ginecologie, care va prelua cazurile de specialitate în vederea tratării şi internării. De exemplu, prin reînfiinţarea Filtrului de Ginecologie, gravidele nu vor mai veni în UPU, pentru că nu sunt urgenţe, şi vor fi preluate direct de spital. O altă măsură se referă la redistribuirea unui număr de cinci registratori medicali, cinci infirmiere şi o îngrijitoare, care vor trece din urgenţă în secţii deficitare ale spitalului“, a explicat Ion Cotojman, liderul Sindicatului SANITAS de la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Filtrul de Ginecologie va funcţiona în actuala locaţie a cabinetului de planificare familială.
Toate măsurile organizatorice amintite au menirea de a elimina disfuncţionalităţile în aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare şi de a reduce cheltuielile salariale.
• Simona Tudor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU