30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Liniuţe“ pe drumurile publice

„Liniuţe“ pe drumurile publice

http:http://www.youtube.com/watch?v=bkeYcVogfXo
http:http://www.youtube.com/watch?v=hVd01_TAeiw

Deşi întrecerile între pasionaţii de maşini s-au mutat de o bună bucată de timp pe pista betonată dintre Aeroport şi Fabrica de Avioane din Craiova, din când în când mai apar şi şoferi care se mândresc pe internet cu câte o „liniuţă“ făcută pe drumurile publice

Unii dintre vitezomanii care îşi varsă adrenalina pe drumurile publice chiar încearcă să se laude cu „realizările“ lor, cea mai la îndemână fiind postarea de filme pe internet cu „liniuţele“ făcute de ei. Două astfel de înregistrări, în care doi şoferi se întrec pe un drum naţional, la ieşire din municipiul Craiova, au apărut pe internet la sfârşitul lunii iunie. Acestea sunt cele mai noi filme, ultimele fiind puse pe internet în urmă cu trei ani, când organizarea de curse ilegale în zona Metro era chiar o „modă“. Întrebaţi dacă în acest an au fost depistaţi şi sancționaţi şoferi care făceau „liniuţe“ pe drumurile publice, reprezentanţii IPJ Dolj au declarat că… frecvent sunt organizate acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă. În astfel de cazuri, când şoferii sunt depistaţi întrecându-se pe drumurile publice, aceştia pot fi sancţionaţi numai pentru depăşirea vitezei legale. Şi asta numai dacă sunt depistaţi. Cât despre şoferii vitezomani din Craiova care apar în tot felul de înregistrări pe internet, nici vorbă de sancţiuni, pentru că abaterile comise de ei trebuie constatate cu aparatele radar ale poliţiştilor, omologate şi certificate. Chiar dacă în filme se văd clar şi numerele de înmatriculare ale maşinilor, cum este cazul unuia postat pe internet în urmă cu trei ani, şoferii nu pot fi traşi la răspundere. Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj mai spun că persoanele care observă că pe un drum public se desfășoară o cursă ilegală ar trebui să sune la 112, iar în scurt timp, la faţa locului va fi trimis un echipaj de agenţi de la Rutieră.

Amenzi pentru vitezomani

La rândul lor, ofiţerii Biroului Rutier Craiova întăresc cele spuse de IPJ Dolj, precizând că, în primele opt luni ale acestui an, 4.537 de vitezomani au fost amendaţi în Craiova, iar dintre aceştia aproape 100 au rămas fără permise de conducere pentru că au depăşit viteza legală cu mai mult de 50 km/h. Ofiţerii de la Rutieră spun că, pentru a preveni astfel de evenimente, echipajele din schimburile 2 şi 3 acţionează permanent pe străzile pe care şoferii apasă mai mult pedala de acceleraţie, cum ar fi Calea Bucureşti. În plus, agenţii de la Rutieră le-au pus gând rău şoferilor şi motocicliştilor care circulă cu tobe modificate şi care „trezesc“ toată strada Calea Bucureşti la diferite ore din noapte. De la începutul anului şi până acum, 50 de şoferi şi motociclişti au fost amendaţi şi le-au fost retrase certificatele de înmatriculare ale maşinilor şi motocicletelor cărora le modificaseră tobele şi cu care „uruiau“ pe drumurile publice.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII