25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSechestru pe alte trei palate

Sechestru pe alte trei palate

Războiul dintre Fisc şi romii din Strehaia continuă. După ce, în urmă cu câteva săptămâni, Direcţia Finanţelor Publice a pus sechestru pe un palat, acum alte trei vile de lux vor avea aceeaşi soartă. Proprietarii celor trei palate au acumulat datorii la stat de 15 miliarde de lei vechi.
Cu toate că, la prima vedere, recuperarea datoriile de la romi pare o luptă pierdută, funcţionarii publici nu se lasă şi pun sechestru pe tot ce se poate: maşini, bunuri din locuinţe şi chiar pe vilele acestora. „Recuperarea datoriile de la romi este un proces foarte greu şi, chiar dacă scoatem la vânzare bunuri, de multe ori rămânem cu ele pentru că nu le cumpără nimeni. Primăria oraşului Strehaia are de recuperat 30 de miliarde de lei vechi de la persoanele rău-platnice. Romii, în general, refuză să plătească, și, deşi stau în case foarte mari şi au maşini scumpe, se plâng că nu au bani. Noi mai reuşim să recuperăm câte ceva atunci când vin la primărie şi solicită diferite acte, le punem condiţia să plătească şi atunci mai achită din datorii“, a declarat Eufimie Mihuţescu, director economic la Primăria Strehaia.
Majoritatea romilor din Strehaia care locuiesc în palate scumpe nu figurează ca fiind proprietari şi de multe ori scapă de plăţi către stat.
Romii nici nu vor să audă de achitarea datoriilor, iar când se trezesc cu autoritățile la poartă, pirandele încearcă să scape de probleme făcând scandal. „Casele le avem făcute de bunicii şi străbunicii noştri, ce tot ne presează să plătim atâtea taxe? Nu avem nici noi de unde bani, nu ne scăldăm în bani. În loc să ne ceară nouă bani, să pună mâna şi să ne facă străzile, şi să ne deschidă spitalul, atunci poate că ar avea dreptul să ne ceară bani. Nu avem cu ce să plătim impozitele şi nici nu vrem“, spun romii.
Acţiunea Fiscului de a recupera datoriile romilor continuă şi, dacă nu îşi vor achita dările, palatele vor fi sechestrate şi scoase la vânzare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII