5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnşelaţi la întreţinere

Înşelaţi la întreţinere

Unele dintre asociaţiile de proprietari din Craiova au rămas fără apă caldă, nu pentru că locatarii nu şi-au plătit întreţinerea, ci din cauza reprezentanţilor acestora, care au încasat de la proprietari banii de întreţinere, dar i-au băgat în propriul buzunar şi nu în contul furnizorilor, în acest caz Regia Autonomă de Termoficare (RATf). Prin urmare, proprietarii au fost păgubiţi de două ori: şi cu banii furaţi, şi cu apa sistată. În această situaţie sunt sute de craioveni.
„Aceste asociaţii apar la noi cu datorii foarte mari. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat în contabilitatea lor. În mare parte, este vina proprietarilor, pentru că nu ştiu ce reprezentanţi să-şi aleagă şi pe cine să angajeze. Este drept că unii dintre proprietari probabil au plătit întreţinerea, dar aceste sume nu au ajuns niciodată la noi. În plus, nici acum, după ce i-am anunţat că le sistăm apa caldă din cauza restanţelor, reprezentanţii asociaţiilor nu au venit la discuţii cu noi, deşi i-am invitat. Le-am cerut să ne dea o situaţie cu blocurile cu datornici. Nu au făcut nici acest lucru. Din 31 de asociaţii la care urmează să li se sisteze furnizarea apei calde, nu au venit la discuţii cu noi nici zece“, a susţinut directorul tehnic al RATf Craiova, Nicolae Degeratu.
În această situaţie sunt: Asociaţia nr. 9 din cartierul 1 Mai, cu o datorie către Termoficare de 2.031.591 de lei, Asociaţia nr. 21 Gorunului din Craioviţa Nouă, cu o restanţă de 985.709 lei, Asociaţia nr. 14 Rovine, cu 1.199.893 de lei, Asociaţia Romul nr. 2, cu 841.350 de lei, şi Asociaţia nr. 2 George Enescu, cu o datorie de 927.261 de lei. Numai că o parte din aceste sume au fost plătite de către locatari, dar banii au fost furaţi de angajaţii de la asociaţie. „Eu mi-am plătit toate dările către asociaţie până în prezent, iar acum trebuie să merg cu chitanţele să fac dovada plăţilor. Venise la asociaţie o femeie care achitase 2.500 de lei şi nu apărea înregistrată în nici un registru. Sunt 490 de apartamente în această situaţie“, a spus Ion Barbu, locatar în Asociaţia nr. 2 George Enescu.
Această situaţie s-ar putea rezolva dacă anchetatorii s-ar grăbi să  soluţioneze dosarele în care învinuiţi sunt chiar reprezentanţii sau angajaţii unor astfel de asociaţii. În acest fel, sumele însuşite de către aceştia de la proprietari ar putea stinge o parte din datoriile către Termoficare, iar proprietarii care şi-au achitat întreţinerea nu ar rămâne fără apă caldă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII