5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Târg educaţional la Biblioteca Judeţeană

Cele nouă licee din Slatina îşi prezintă astăzi, cu începere de la ora 12.30, oferta educaţională la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu“. În acest an, acţiunea se organizează ca probă în cadrul amplei întreceri susţinute de Primăria Slatina, „Olimpiada liceelor“, la finalul zilei echipele care reprezintă unităţile şcolare adunând puncte ce vor conta pentru clasamentul final. „Este un exerciţiu de marketing educaţional, aşa am gândit pentru acest an prezentarea ofertei şcolare a liceelor. Fiecare liceu îşi va prezenta oferta şcolară cât mai atractiv“, a declarat inspectorul şcolar Gabriela Constantinescu.
Târgul educaţional va fi deschis şi mâine, când şcolile generale din Slatina se vor lăuda cu ce au mai bun, astfel încât părinţii care au copii în grupele pregătitoare să se hotărască spre ce şcoală să-şi îndrepte atenţia pentru clasa I.
• Alina Mitran

Spectacol „nordic“

Mai mulţi elevi ai Colegiului Tehnic „Ion Mincu“ din Slatina vor desfăşura un mic spectacol de cultură nordică la Centrul Cultural „Eugen Ionesco“ astăzi, la ora 11.00, cu scopul de a strânge fonduri pentru a cumpăra un cărucior nou Roxanei Lazăr, o fată cu grave probleme locomotorii.
„În acest spectacol, timp de 20 de minute, elevii costumaţi specific tradiţiei popoarelor nordice vor recita poezii în limbile în care acestea au fost scrise. După spectacol, se va scoate spre donaţie un număr limitat din cartea  «Din lirica nordului», timp în care spectatorii vor putea dona şi ei, la rândul lor, bani pentru achiziţionarea căruciorului“, a declarat Gheorghe Moisiu, director al CT „Ion Mincu“. Cărţile vor fi scoase în alte trei puncte ale oraşului Slatina (Fântâna Speranţei, Casa Tineretului şi Piaţa Zahana,) între orele 17.00 şi 19.00, ale aceleaşi zile. Această acţiune a elevilor face parte din proba de voluntariat în cadrul Olimpiadei Liceelor.
• Mihai Iliuţă

Gradul patru pentru Spitalele din Turceni şi Novaci

Spitalele din Turceni şi Novaci – Gorj au devenit, în urma clasificării Ministerului Sănătăţii, unităţi medicale de gradul patru. Acordarea gradului de clasificare în funcţie de competenţe a fost făcută prin ordine ale ministrului sănătăţii. Un spital de gradul al patrulea trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să fie la 60 – 70 de kilometri de spitalul judeţean, să acorde asistenţă cetăţenilor din zonele pe care le deserveşte şi să deţină secţii de chirurgie, ginecologie, neurologie şi interne.
• Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS