10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPlăţi nelegale la Consiliul Judeţean Dolj

Plăţi nelegale la Consiliul Judeţean Dolj

Controlorii financiari ai Camerei de Conturi Dolj au descoperit premii acordate nelegal şi plăţi făcute pentru lucrări efectuate la tarife mai mari decât cele negociate

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a fost prins „cu mâţa în sac“ de Camera de Conturi Dolj în urma controlului efectuat în 2010. Potrivit unui raport al Curţii de Conturi făcut public zilele trecute, prima dintre nereguli vizează acordarea către personalul angajat, fără bază legală, a unor premii lunare în limita a 10% pentru funcţionarii publici şi 2% pentru personalul contractual, totalizând 21.518 lei.
Premiaţii au fost puşi să dea banii înapoi. „Au fost făcute demersurile pentru recuperarea acestor cheltuieli din drepturile salariale aferente lunii septembrie 2010“, a explicat Dan Mogoş, vicepreşedintele economic al CJ Dolj.

Lapte şi corn peste numărul de elevi

Altă problemă descoperită de controlorii financiari privea decontarea la tarife mai mari decât cele negociate a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor judeţene, efectuate de SC Lucrări Drumuri şi Poduri. Şi în acest caz, prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi, în cuantum de 42.820 de lei, a fost recuperat şi virat la bugetul de stat.
Nereguli au fost descoperite şi la derularea contractului cu SC Isihia Impex SRL, privind execuţia maternităţii Spitalului Orăşenesc Dăbuleni. În acest caz, CJ Dolj a decontat o parte din lucrări la tarife mai mari decât cele contractate, prejudiciul ajungând la suma de 61.229 de lei. „Sumele de plată – reprezentând diferenţa provenind din recalcularea situaţiei de lucrări, precum şi penalităţile – au fost recuperate de la SC Isihia Impex SRL în timpul controlului Curţii de Conturi“, a precizat vicepreşedintele economic al forului doljean.
Controlul a scos la iveală nereguli şi la programul „Laptele şi cornul“. CJ Dolj plătise pe produsele lactate un preţ mai mare decât cel prevăzut în contract. Adunaţi, banii achitaţi în plus se apropiau de 3.000 de lei. „Suma care ar fi fost plătită în plus către SC Lactido SA a fost recuperată prin reţinere din facturile de plătit către firmă şi a fost virată la bugetul de stat“, a declarat Dan Mogoş.
Controlorii financiari au mai descoperit faptul că s-au achiziţionat cantităţi de lapte şi corn mai mari decât numărul elevilor prezenţi la
cursuri, plăţile nejustificate în acest caz cifrându-se la 4.459 de lei. Şi aici, sumele au fost recuperate de la furnizorii SC Isis SRL şi SC Albalact SA, apoi virate la bugetul de stat.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII