14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţul cu chiloţi de damă

Hoţul cu chiloţi de damă


Un tânăr din Dâmboviţa a încercat să fure în Ajunul Crăciunului o mare cantitate de ciocolată din supermarketul Kaufland din Craioviţa Nouă. A fost însă prins cu prada în… chiloţi şi s-a ales cu un cuvenit dosar penal, nu de la Moş Crăciun, ci din partea poliţiştilor de la Secţia 5 Craiova.

Pe 24 decembrie, cam pe la ora prânzului, George Valentin Panait, de 24 de ani, din comuna Nucet, judeţul Dâmboviţa, a coborât din tren în Gara Craiova. A urcat apoi într-un taxi şi i-a spus şoferului, sigur pe el: „Du-mă la cel mai apropiat magazin Kaufland!“. Şoferul, cum era de aşteptat, l-a dus la cel mai îndepărtat, adică la Kauflandul din Craioviţa Nouă. Acolo, Panait şi-a luat un cărucior, apoi a intrat în magazin. N-a umblat prea mult, dovedind că ştie foarte bine „geografia“ acestor supermarketuri. S-a dus la standul cu ciocolate, luând din raft şi punându-şi în cărucior 85 de ciocolate mari, de 100 de grame. Toate erau aceeaşi marcă – Milka. Plimbându-se apoi printre rafturi, a început să-şi îndese din ciocolate sub geacă. Când n-a mai rămas nici una în cărucior, a făcut cale întoarsă şi a ieşit pe la Relaţii Clienţi, adică exact pe acolo pe unde intrase, susţinând că nu a cumpărat nimic. Unui agent de pază i s-a părut ceva suspect, aşa că l-a oprit pe tânăr şi i-a spus să-şi deschidă haina. Când a văzut ce avea dedesubt, a chemat imediat poliţia.

Dosar penal în ziua de Ajun

Oamenii legii au rămas surprinşi de modalitatea inedită folosită pentru a subtiliza produsele: tânărul avea pe el, pe sub blugi, două perechi de chiloţi… de damă! De fapt, erau chiloţi cu burtieră, elastici şi foarte înalţi, de genul celor folosiţi de femeile gravide. În ei, în dreptul burţii, Panait dosise cele 85 de ciocolate, în valoare totală de 288 de lei.
Luat la secţie şi audiat de poliţişti, hoţul a recunoscut că venise în Craiova croit pe un astfel de furt şi că intenţiona să revândă ciocolata la jumătate de preţ imediat ce ar fi ieşit din magazin. Marfa furată a fost restituită magazinului păgubit, iar numele hoţului a fost trecut pe coperta unui dosar penal. La dosar au fost păstrate drept probe şi cele două perechi de chiloţi de damă. Uzaţi, cârpiţi şi peticiţi în mai multe locuri, chiloţii le-au indicat oamenilor legii faptul că fuseseră intens folosiţi.
Cercetat pentru furt calificat, George Valentin Panait riscă pentru fapta sa o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII