15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎmpuşcături pe strada Borsec

Împuşcături pe strada Borsec

Principalul martor al acuzării din dosarul în care Nixon este judecat pentru trafic de minori a folosit pistolul ca să se apere de oaspeţii nepoftiţi care l-au „vizitat“ la ceas de noapte.

Două împuşcături au tulburat, în noaptea de miercuri spre joi, liniştea locuitorilor de pe strada Borsec, situată în cartierul Catargiu din Craiova. Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor de la Secţia 6, mai ales după ce oamenii legii au aflat că acela care a scos pistolul să se apere este martor-cheie într-un dosar penal de trafic de persoane.
În jurul orei 1.00, doi indivizi s-au apropiat, la adăpostul întunericului, de locuinţa lui Ionuţ Velcu, de 22 de ani, din Craiova. Unul dintre ei a sărit gardul, a încercat mai întâi uşa apoi, văzând că nu poate intra, a strigat la geam: „Velcule, ieşi afară să vorbim ceva!“.
„M-am uitat afară şi l-am văzut pe unu’ bine făcut, cu gluga trasă peste faţă şi care, după voce, părea să fie ţigan. Un altul îl aştepta afară, în faţa curţii. Mi-am luat pistolul pe care îl deţin legal şi am ieşit, trăgând două focuri de avertisment în aer“, povesteşte Ionuţ Velcu.
„Fugi, bă, că ne împuşcă!“, a dat alarma cel din curte, ieşind şi rupând-o la fugă împreună cu partenerul său. La colţul străzii îi aştepta o maşină cu motorul pornit, care a demarat imediat după ce indivizii au sărit înăuntru. Tânărul a anunţat poliţia, iar acum oamenii legii încearcă să-i identifice pe indivizi.

Martorul acuzării

Întâmplător sau nu, cel vizitat în toiul nopţii de oaspeţi nepoftiţi este chiar principalul martor al acuzării în dosarul penal în care Tribunalul Dolj îl judecă pentru trafic de minori pe Nicolae Nixon, de 35 de ani, din Craiova. Inculpatul, aflat în spatele gratiilor de mai bine de patru luni, este acuzat că, în cursul anului trecut, a dus mai multe minore în Marea Britanie, la Birmingham, cu promisiunea că le va găsi un loc de muncă, dar acolo le-a exploatat sexual. Potrivit procurorilor, fetele erau bătute şi arse cu ţigara până când acceptau să se prostitueze în folosul lui Nixon.
Arestarea sa, la începutul lunii august, nu a fost lipsită de incidente. Întâlnindu-se pe stradă, prin cartierul Brestei, cu Ionuţ Velcu, Nixon l-a întrebat: „Nu cumva te-ai dus să mă torni la gardă?“. „Nu, cum să fac eu asta?“, i-a răspuns Velcu. „Bă, sigur nu te-ai dus, că mi se zbate ochiul stâng?“, l-a întrebat din nou Nixon. După colţ, îl aşteptau poliţiştii de la Crimă Organizată şi un procuror de la DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, care l-au reţinut. În acel moment, mai mulţi amici ai lui Nixon au sărit să-l scape, atacându-i pe poliţişti cu bâte şi scânduri rupte din garduri. Câteva minute mai târziu, tot ei săreau peste garduri şi se suiau pe case pentru a încerca să-şi piardă urma din faţa poliţiştilor de la Crimă Organizată.
„Bănuiesc că aceia care au vrut să intre peste mine în miez de noapte erau tot rude de-ale lui Velcu, pentru că hoţi n-aveau cum să fie. Ce să fure de la noi, că tata are Dacie!“, a declarat Ionuţ Velcu după vizita neaşteptată din noaptea de miercuri spre joi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

91 COMENTARII