30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrima zăpadă, primele accidente de circulaţie

Prima zăpadă, primele accidente de circulaţie

Zăpada care a căzut ieri în Craiova i-a pus la grea încercare pe şoferi. O persoană a murit în urma unui accident rutier.
          
Primii fulgi de zăpadă, care au căzut ieri în judeţul Dolj, au adus şi primul accident de circulaţie mortal produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum.
Accidentul rutier a avut loc pe DN 6, în apropiere de localitatea doljeană Beharca, după o curbă la dreapta pe sensul către Filiaşi. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Cristian Hîrşovu, de 25 de ani, din Drobeta Turnu Severin, conducea ieri, în jurul orei 13.00, un Seat Cordoba cu numărul MH-04-CXA, dinspre Craiova către Filiaşi. După o curbă la dreapta, şoferul a pierdut controlul direcţiei de mers, a derapat şi a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal Dacia Logan condusă regulamentar din sens opus de Ricard Iriza, de 49 de ani, din Târgu Jiu. În urma impactului violent dintre cele două autoturisme, două persoane au suferit leziuni, fiind transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova cu ambulanţele SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale. Medicii craioveni au stabilit că, din fericire, victimele accidentului rutier nu au suferit leziuni grave, care să le pună în pericol viaţa.
În jurul orei 16.00, echipajele SMURD şi poliţiştii de la Rutieră au fost solicitaţi din nou pe DN 6, de data acesta în zona combinatului de la Işalniţa, unde s-a produs un accident mortal de circulaţie.
Oamenii legii au stabilit că şoferul unui Matiz cu numărul DJ-53-BUS, care circula dinspre Filiaşi către Craiova, a pierdut controlul direcţiei, s-a răsucit de câteva ori pe drum şi a intrat pe contrasens, unde a fost lovit de o autoutilitară Renault cu numărul GJ-07-BEN, care circula din sens opus. În urma impactului dintre cele două autovehicule, pasagerul de pe locul din dreapta faţă din Matiz a murit pe loc, iar şoferul a fost rănit grav, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Şoferul unui utilaj de deszăpezire a povestit că şoferul Matizului a făcut o manevră bruscă şi de aceea a intrat în derapaj. Acesta a depăşit utilajul pe partea dreaptă, pe banda întâi a drumului, după care a virat brusc şi a intrat pe banda a doua, în faţa utilajului, moment în care a pierdut controlul direcţiei.
Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că în ambele cazuri a fost vorba de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum – carosabil acoperit cu zăpadă.

Greu în trafic

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate pe majoritatea străzilor oraşului, iar pe unele dintre ele chiar bară la bară. În ciuda intervenţiei utilajelor de deszăpezire şi a poliţiştilor de la Rutieră, traficul s-a desfăşurat greoi în Craiova, distanţele care într-o zi fără zăpadă erau parcurse în câteva minute, ieri fiind parcurse în câteva zeci de minute. Ca şi când zăpada nu ar fi fost de ajuns, traficul a fost dat peste cap în zona Universităţii de un incendiu care a izbucnit la cablurile electrice care subtraversează linia de tramvai.
Potrivit reprezentanţilor Biroului Rutier Craiova, în jurul orei 13.00, poliţiştii au fost scoşi pe străzi pentru a face ordine în intersecţiile din centrul municipiului. Astfel, poliţiştii de la Rutieră au intervenit în intersecţia bulevardului Titulescu cu Amaradia, Calea Bucureşti cu Brestei, cu Iancu Jianu şi cu Carol I, dar şi la intersecţia străzilor A.I. Cuza şi Arieş.
Reprezentanţii Biroului Rutier Craiova au precizat că, ieri, până la ora 16.00, deşi s-a circulat în condiţii de iarnă în Bănie, nu au fost blocaje rutiere, cele mai multe probleme în marile intersecţii fiind create de şoferii nerăbdători care forţau semafoarele.
Directorul Salubrităţii, Sorin Ciobanu, a precizat că, ieri, au fost scoase 35 de utilaje pentru a împrăştia material antiderapant, nisip cu sare şi clorură de calciu, însă intervenţia acestora a fost destul de dificilă din cauza traficului greoi. La ora 16.00, pe majoritatea arterelor importante din Craiova fusese împrăştiat material antiderapant. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII