12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLegea parteneriatului public-privat este funcţională

Legea parteneriatului public-privat este funcţională

Premierul Emil Boc a anunţat ieri, la ProTV, că guvernul a adoptat, în ultima şedinţă, normele pentru legea parteneriatului public-privat, „o lege necesară atragerii de investiţii“.
„În ultima şedinţă de guvern am adoptat normele la parteneriatul public -privat, o lege care nu a existat în România în ultimii 20 de ani, o lege atât de necesară atragerii de investiţii, extrem de importantă pentru modernizarea ţării în mai multe domenii: infrastructură, spitale, agricultură, apă, canalizări. Am creat încă un cadru suplimentar pentru atragerea de investiţii străine şi autohtone pentru modernizarea acestei ţări“, a spus Boc.
La remarca moderatorului că în privinţa parteneriatului public-privat guvernul a înregistrat deja un eşec cu autostrada Comarnic-Braşov, Boc a explicat că aceasta „nu s-a făcut pe baza unui cadru legal adecvat“. „Acum există acest cadru legal adecvat. Comarnic-Braşov se va realiza prin parteneriat public -privat. De asemenea, porţiunea de autostradă Sibiu-Piteşti, partea care nu poate fi finanţată din fonduri europene, se va realiza tot prin parteneriat public-privat, la fel cum foarte multe alte investiţii, construcţii de hidrocentrale, spitale, aeroporturi (…) se vor realiza în viitor pe baza acestui parteneriat“, a arătat premierul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS