21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPersoanele cu dizabilităţi, vulnerabile în faţa discriminării

Persoanele cu dizabilităţi, vulnerabile în faţa discriminării

Românii ştiu încă prea puţine despre discriminare şi modul în care se pot apăra. Potrivit unui studiu recent realizat în cadrul unor instituţii publice din Dolj, s-a constatat că, deşi 17% dintre persoanele intervievate au fost sesizate cu privire la un caz de discriminare, peste 50% au spus că nu au putut face nimic pentru că nu aveau informaţii despre cadrul legislativ şi nici despre organismele abilitate să intervină.
Vineri, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, Centrul Local Antidiscriminare (CLA) Dolj a organizat, împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), o sesiune de informare cu privire la ce trebuie să facă o persoană în momentul în care se consideră discriminată, unde se poate adresa şi cum pot fi sancţionate aceste fapte.
„Am ales ca această informare asupra managerilor de caz (cei care gestionează aplicarea tuturor tipurilor de servicii către persoanele sau grupurile care se adresează Direcţiei de Asistenţă Socială) să o legăm de această zi pentru că persoanele cu dizabilităţi reprezintă un grup predispus la discriminare. Obiectivul este ca managerii să afle informaţia referitoare la egalitatea de şanse şi să disemineze, la rândul lor, această informaţie“, a declarat Florin Bonciog, coordonatorul CLA Dolj.
De altfel, doljenii consideră că persoanele cu handicap sunt categoria cea mai vulnerabilă în faţa discriminării. „Pe raza judeţului, cam 87% dintre cei chestionaţi au spus că grupul cel mai vulnerabil îl reprezintă persoanele cu dizabilităţi, urmat de persoanele vârstnice şi de cele fără adăpost“, a precizat Isabela Tudorache, reprezentant din partea Direcţiei de Asistenţă Socială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII