5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDispută pe corupţie

Dispută pe corupţie

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, susţine că aceia care critică public partidul, fără să vină mai întâi în forurile interne ale formaţiunii, ar trebui sancţionaţi, comentând astfel declaraţiile deputatului Sulfina Barbu privind posibilitatea existenţei corupţiei în PDL.

Întrebată dacă există corupţie în PDL, vizavi de declaraţiile de sâmbătă ale deputatului Sulfina Barbu, care a spus că probabil există un sâmbure de adevăr în percepţia publică faţă de acest subiect, Udrea a răspuns: „Corupţia este o faptă incriminată de lege“. „Ca să vorbeşti despre cineva că este corupt nu te poţi baza pe ce scrie presa. Trebuie să existe decizii ale instanţelor de judecată, altfel fiecare dintre noi poate crede despre celălalt că este corupt doar pentru că altcineva spune acest lucru. Cred că trebuie să fim extrem de atenţi atunci când aruncăm astfel de cuvinte“, a susţinut preşedintele PDL Bucureşti.
În acest context, Elena Udrea a spus că, în opinia ei, criticile la adresa PDL sunt binevenite şi constructive, dar ele trebuie aduse în interiorul partidului mai întâi. „Eu nu încetez să spun că orice critică adusă PDL este binevenită, poate să fie constructivă, poate sunt lucruri pe care nu le vedem pentru că suntem prea aproape de ele, dar asta trebuie să se facă în interiorul partidului. Partidul a crescut în ultima perioadă, este foarte mare, oamenii probabil că nu se mai simt la fel de apropiaţi de ceea ce înseamnă un partid, de conducerea partidului. Va trebui să reînvăţăm să funcţionăm într-un partid foarte mare“, a spus Udrea.
Întrebată dacă ar trebui sancţionaţi cei care fac astfel de critici, Udrea a răspuns afirmativ. „Da, cred că ar trebui să existe sancţiuni. Partidul nu este o gloată pe lângă care fiecare vine şi spune ce vrea. Într-un partid trebuie să existe disciplină“, a subliniat pedelista.
„Cei care nu se simt comozi lângă colegii lor sunt liberi să plece. Este incorect să critici un partid care ţi-a fost alături, care te-a sprijinit să ajungi într-o funcţie înaltă. Un minim de moralitate ar fi să spui aceste lucruri care te deranjează colegilor în faţă“, a conchis preşedintele PDL Bucureşti.

Un sâmbure de adevăr

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat sâmbătă că percepţia publică faţă de corupţia din cadrul PDL probabil că are „un sâmbure de adevăr“, apreciind însă că eurodeputatul Cristian Preda, care a criticat acest aspect, vede lucrurile „puţin altfel“ de la Bruxelles decât sunt ele în realitate.
Preda a declarat, vineri, că unul dintre principiile „de bază“ ale PDL este acela potrivit căruia orice corupţie a unui politician este iertată dacă respectivul are performanţă electorală, un altul fiind şi „dispreţul profund pentru idei“. „Cred că o primă atitudine a noastră ca partid în această criză este definită de principiul potrivit căruia orice corupţie este iertată dacă ai performanţă electorală. Acesta este unul dintre principiile de bază ale PDL – nu discută nimic despre un politician corupt, dacă el a câştigat alegeri. Cu alte cuvinte (…) asta înseamnă: dacă ai fost în stare să corupi instituţiile statului şi, mai mult decât atât, poţi să corupi şi alegătorii, eşti un tip OK. Eşti vedetă şi trebuie să fii susţinut. Aceasta este una din valorile principale cu care eu am avut contact, pe care am descoperit-o intrând în PDL. Vă mărturisesc că nu am ştiut-o până să intru în PDL“, a mărturisit europarlamentarul democrat-liberal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII