19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGrupare de contrabandişti, săltată din trafic

Grupare de contrabandişti, săltată din trafic

http:http://www.youtube.com/watch?v=IxACXgIR39Y
În baza unui pont oferit de ofiţerii de la Informaţii şi Protecţie Internă, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova a capturat joi dimineaţă, în localitatea Filiaşi, un transport de aproape 25.000 de pachete de ţigări netimbrate.

Potrivit poliţiştilor doljeni, ofiţerii de la Protecţie Internă au obţinut informaţii despre faptul că, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Dolj urma să intre un transport important de ţigări de contrabandă. Pentru că transportul urma să fie făcut de un grup infracţional organizat, pe fir au intrat poliţiştii BCCO Craiova, care, joi dimineaţă, în jurul orei 8.00, au oprit în Filiaşi, în trafic, pe sensul de mers către Craiova, un Ford Transit condus de Florin Tîmplaru, de 29 de ani, şi un Opel Vectra, condus de Cornel Preda, de 30 de ani, ambii din Craiova.
În Ford, poliţiştii au găsit 24.857 de pachete de ţigări netimbrate, mărcile Marble, Ashima şi Monte Carlo. Ambii şoferi aveau staţii de emisie-recepţie montate pe maşini, iar Opelul Vectra avea rolul de antemergător.
În timp ce poliţiştii opreau cele două autovehicule în Filiaşi, în Craiova erau făcute trei percheziţii domiciliare la trei persoane suspectate că fac parte din gruparea de contrabandişti, de unde poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri şi documente. De asemenea, a fost confiscată şi o Skoda Octavia, proprietatea lui Dragoş Brănişteanu, de 30 de ani, din Craiova, şi el fiind suspect că este implicat în contrabanda cu ţigări. În aceeaşi zi, cu ajutorul poliţiştilor de frontieră Caraş Severin, a fost reţinut şi Nenad Dimitrovici, cetăţean român de naţionalitate sârbă, cu antecedente penale pentru trafic de persoane şi contrabandă calificată. Asupra sa a fost găsită suma de 24.000 de euro, care a fost confiscată, ca şi maşina condusă de acesta, un BMW X6.
Oamenii legii au stabilit că Dimitrovici a fost antemergătorul Fordului condus de Tîmplaru până la limita cu judeţul Gorj, după care transportul a fost „preluat“ de Preda.

Constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă

Gruparea de contrabandişti organizase cât se poate de bine transportul şi îşi luase destule măsuri de protecţie. Antemergătorii circulau la 1-2 km în faţa autoutilitarei cu ţigări, iar când observau un echipaj de poliţie, un filtru sau radar, anunţau şoferul prin staţie. Acesta trăgea pe dreapta până când nu mai era nici un pericol, după care îşi relua deplasarea către Craiova. De asemenea, Preda şi Tîmplaru aveau câte trei-patru telefoane mobile ca să comunice şi foloseau cartele pe care le aruncau după câteva convorbiri.
După ce i-au ridicat pe membrii grupării, cu probele strânse împotriva lor, poliţiştii i-au prezentat în faţa procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri. În noaptea de joi spre vineri, procurorii au dispus împotriva a patru dintre suspecţi – Preda, Tîmplaru, Brănişteanu şi Dimitrovici, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. Cei patru sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII