16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLacrimi pentru „Scorpioni“

Lacrimi pentru „Scorpioni“

http:http://www.youtube.com/watch?v=Rbx1cJT0tS0

Părinţii, soţiile şi vecinii celor trei militari care şi-au pierdut viaţa în poligonul Cincu aşteptau ieri, împietriţi de durere, ca fiii, soţii sau prietenii să fie aduşi acasă, la Craiova.

Familiile caporalilor care au murit marţi, în poligonul Cincu, după ce un proiectil a explodat în ţeava unui aruncător de 120 mm, au fost distruse la aflarea veştii că „Scorpionii“ vor fi aduşi acasă în sicrie. Militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ Craiova ar fi trebuit să se întoarcă în Craiova, ieri, după terminarea exerciţiului tactic desfăşurat în poligonul Cincu. Trei dintre „Scorpionii Roşii“, caporalii Marin Costea, Viorel-Cristinel Antonie şi Constantin Buică, şi-au pierdut însă viaţa cu o zi înainte, în poligon, în urma exploziei unui proiectil.
Marin Costea, de 37 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la mai multe misiuni – în Angola, Afganistan şi Irak. Caporalul Cristinel Antonie, de 27 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a luat parte până ieri la două misiuni în Afganistan. Caporalul Constantin Buică avea 25 de ani şi era necăsătorit. Urma să plece în prima sa misiune în Afganistan în ianuarie şi stabilise data nunţii pentru anul viitor.
Alţi trei militari, caporalii Dănuţ-Marian Florea, Claudiu-Constantin Vulpoiu şi Tudorică-Răzvan Plai, au fost răniţi în urma exploziei proiectilului.
Aceştia au fost transportaţi iniţial la Spitalul din Făgăraş, după care, doi dintre ei, au fost trimişi de medici la Spitalul Militar „Regina Maria“ din Braşov. Al treilea caporal nu a mai fost internat, pentru că leziunile suferite de acesta au fost uşoare.
Ieri-dimineaţă, la Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ de pe strada Caracal din Craiova a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă în memoria caporalilor Marin Costea, Cristinel Antonie şi Constantin Buică.

„Îl aştept să vină şi nu mai vine!“

Familiile celor trei militari căzuţi în poligonul Cincu îşi jeleau ieri rudele pierdute. Mariana Buică, mama caporalului Constantin Buică, aştepta ca cineva să îi spună că este vorba de o greşeală şi că fiul său se va întoarce acasă în viaţă. „Îi plăcea ce făcea, se ducea primul la unitate şi pleca ultimul. Acum îşi dorea să plece în Afganistan, cu toate că îi era teamă. Îl aştept să vină şi nu mai vine! Ce să mai spun? Nu mai pot!“, a spus Mariana Buică, plângând şi ţinând în mână uniforma fiului său.
Într-un bloc de pe strada Rovinari din Craiova, familia Costea vărsa lacrimi pentru caporalul Marin Costea. Fratele militarului abia dacă a putut rosti câteva cuvinte, spunând doar că nu îi vine să creadă că Marin nu mai este.
Apartamentul familiei Antonie era gol ieri, pentru că soţia caporalului Cristinel Antonie plecase împreună cu cele două fetiţe la mama sa. „A plecat la părinţii ei cu fetiţele, pentru că nu a putut să stea în casă. Cristi era un băiat liniştit, care îşi iubea familia şi meseria. Ştiu că avea planuri mari. Îşi construise o casă la Malu Mare şi abia aştepta să se mute cu familia acolo“, a povestit Daniela Pârvulescu, o vecină a familiei Antonie.
Trupurile neînsufleţite ale celor trei militari urma să fie aduse la Craiova aseară.

Încă un militar rănit marţi

Caporalul Angel-Paul Ilovan din Batalionul 812 Manevră „Şoimii Carpaţilor“, aflat într-o misiune de patrulare în Provincia Zabul, Afganistan, a fost rănit marţi, în jurul orei 15.30, de suflul exploziei unui dispozitiv improvizat. Potrivit MApN, militarul a suferit răni în zona feţei, a toracelui şi la mâini. După acordarea primului ajutor, a fost transportat la Spitalul Militar din Kandahar, pentru îngrijiri şi investigaţii de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII