19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţii în Sadova

Percheziţii în Sadova

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus efectuarea mai multor percheziţii în comuna doljeană Sadova, într-un dosar deschis în cazul miilor de ajutoare sociale acordate de primărie în baza Legii nr. 416. În luna iunie a acestui an, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj au încheiat controalele efectuate în mai multe comune din judeţ, în urma cărora s-a constatat că o bună parte din beneficiarii venitului minim garantat primesc bani pe nedrept.
La Sadova, inspectorii ITM au descoperit grave deficienţe la aproximativ 70% din totalul dosarelor, cauza fiind că dosarul eau fost întocmite de comisiile de anchetă socială din cadrul primăriilor numai în baza documentelor şi declaraţiilor pe proprie răspundere primite şi nu s-au verificat situaţia din teren. Existau cazuri în care cei care primeau ajutor de la stat, majoritatea de etnie romă, locuiau în vile şi aveau mai multe maşini. Alţii erau angajaţi fără forme legale de muncă sau cu contracte de muncă, dar primeau şi ajutor social.
În Sadova, la un număr de 8.632 de locuitori erau înregistrate 1.448 de dosare în plată, fiind aproximativ 3.000 de beneficiari ai ajutorului social. După controlul ITM, circa 800 de dosare au fost sistate.
După aceste verificări, pe fir au intrat şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care au deschis un dosar privind modalitatea şi legalitatea acordării acestor ajutoare sociale în Sadova, mai exact sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată sau asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procurorul de caz a dispus efectuarea mai multor percheziţii în Sadova, iar luni dimineaţă au fost ridicaţi mai mulţi saci de documente. Anchetatorii au mai precizat că numărul persoanelor cercetate în acest caz este foarte mare, fiind vorba de un dosar complex.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII