29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeie rănită grav în urma unui accident pe DN 65

Femeie rănită grav în urma unui accident pe DN 65

O femeie a rămas prinsă între fiarele maşinii pe care o conducea după ce s-a izbit frontal cu un autocamion care circula din sens opus. După ce a fost scoasă de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, aceasta a fost transportată şi internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

O femeie a ajuns ieri la spital cu răni grave în urma unui accident de circulaţie. Evenimentul s-a produs pe Drumul Naţional 65, la Pădurea Saru. Adriana Petrescu, de 47 de ani, din Craiova, conducea un autoturism marca Matiz dinspre Craiova către Slatina. Aceasta a pierdut controlul volanului într-o curbă, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal cu un autocamion încărcat cu pământ, condus de Florin Neghină, din comuna Scărişoara, care circula regulamentar dinspre Slatina către Craiova. În urma impactului, femeia a rămas prinsă între fiarele contorsionate ale maşinii şi a fost nevoie de intervenţia echipajului de la Descarcerare. „S-a acţionat pentru scoaterea unei persoane prinse între fiarele maşini. Am decopertat autoturismul şi am scos femeia care se afla în el. Operaţiunea a durat aproximativ 30 de minute. Victima a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital“, a declarat plutonier major Ionuţ Cârciumaru, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Adriana Petrescu a suferit multiple fracturi la membrele superioare, dar şi la genunchiul stâng, şi a rămas internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Neglijenţă în conducere

Şoferul autocamionului, Florin Neghină, a declarat că nu avea mai mult de 50-60 km la oră şi că a pus frână, dar degeaba. „Mergeam regulamentar pe banda mea. Am văzut cum maşina a tăiat curba şi a intrat direct în mine. Am pus frână, dar degeaba. Nu aveam mai mult de 50-60 km la oră pentru că am văzut că este umed, şi mai era şi curba asta“, a declarat Neghină.
Oamenii legii au făcut cercetări la locul accidentului şi au declarat că acesta s-a produs din cauza neatenţiei în conducere. „Accidentul s-a produs din cauza neatenţiei în conducere. În curbă, femeia a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autocamion care circula regulamentar din sens opus. Victima a suferit multiple fracturi şi a rămas internată în spital. Şoferul autocamionului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi au fost recoltate probe biologice ambilor conducători auto în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a deschis dosar de cercetare penală, care va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt cu propunerile legale“, a declarat subcomisarul Cristi Rădoi, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Olt. În urma accidentului, circulaţia a fost oprită aproximativ 45 de minute, iar cozile de maşini formate pe ambele sensuri s-au întins pe aproximativ 3 km.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII