19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCozi la alimentele de la Uniunea Europeană

Cozi la alimentele de la Uniunea Europeană

Ajutoarele de orice fel, fie sociale, subvenţii băneşti sau ajutoare comunitare, au ca echivalent statul la coadă. Mulţi oameni amărâţi, aflaţi la limita subzistenţei sau care o duc tot mai greu, au ajuns să se calce în picioare pentru o pungă cu făină sau zahăr şi un litru de ulei.

În Craiova, nici nu a demarat redistribuirea alimentelor comunitare care provin din stocurile de intervenţie destinate categoriilor de persoane defavorizate, că a şi început îmbulzeala. „Craiovenii s-au prezentat în număr destul de mare încă de la primele ore ale dimineţii la depozitul din bulevardul Dacia, nr. 3-5 pentru a-şi ridica alimentele. Reamintim că de această dată, pe lângă alimentele care s-au dat în tranşele anterioare, se va distribui şi zahăr. Ne aşteptăm ca numărul celor care se vor prezenta să-şi ridice aceste alimente să crească în zilele următoare“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova. Beneficiarii, cei cu pensii sub 400 de lei, persoanele cu handicap, şomerii şi cei cu ajutor social s-au aşezat încă de la primele ore la poarta depozitului pentru a-şi ridica alimentele. Orice este binevenit, atâta timp cât salariile multora dintre craioveni au scăzut vertiginos. „Prima dată nu am fost pe liste. Am rămas fără serviciu şi acum primesc şomaj. Din această lună beneficiez şi eu de aceste alimente şi am venit să le iau. Am ajuns de dimineaţă, să fiu printre primii, dar tot am vreo 30 de persoane înainte. Alimentele sunt bune, că nu mai dau bani pe ele“, a spus craioveanca Marinela Cotarcea, şomeră, de 45 de ani.
Oamenii aşteaptă zeci de minute, rânduiţi după gărduleţele de protecţie aşezate de poliţiştii comunitari, până să ajungă în curtea depozitului. Odată ajunşi la uşă, stau la altă coadă. Beneficiarii aşteaptă să le vină rândul mai repede, unii ruşinaţi că sunt supuşi acestui supliciu. Alţii s-au obişnuit să tot facă parte din categoria persoanelor asistate. Primesc bani de la stat deoarece au un handicap din naştere, iar acum beneficiază şi de alimente. „Avem handicap şi primim alimente. Ne folosesc, că facem din ele mâncare. Stăm la coadă să le luăm şi noi“, a spus Luminiţa Stancu. Atât ea, cât şi soţul ei suferă de un handicap. Unii sunt îndreptăţiţi, alţii au avut neşansa să îngroaşe rândurile şomerilor.       
Cu fiecare minut se adaugă două, trei persoane la rândul format la poarta Depoului de Tramvaie din cartierul Craioviţa Nouă, singurul punct de distribuire. Cei care sunt neputincioşi şi-au trimis rudele şi tot nu au renunţat la aceste gratuităţi.

 Se distribuie alimente

             
În perioada 15 – 19 noiembrie, primăria va distribui produse  alimentare – făină, mălai, paste făinoase, biscuiţi şi zahăr pentru cele patru categorii de persoane defavorizate – pensionari cu pensii sub 400 lei/lună, beneficiarii de venit minim garantat, persoanele cu handicap grav şi accentuat (adulţi şi copii) şi şomerii cu indemnizaţie de şomaj – care nu şi-au ridicat drepturile în etapele anterioare de distribuire.
Distribuirea se va face de către Primăria Craiova, prin Direcţia Asistenţă şi Protecţie Socială la depozitele din incinta Regiei Autonome de Transport Craiova – Secţia 2 Depou Tramvaie, din bulevardul Dacia nr. 3 – 5.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII