14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFinanţistul şpăgar a fost eliberat

Finanţistul şpăgar a fost eliberat

Finanţistul Marian Arsene, din cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Olt, reţinut pentru luare de mită, a fost eliberat de către magistraţii Curţii de Apel Craiova. Bărbatul va fi cercetat în stare de libertate.

Inspectorul Marian Arsene, din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt, a fost eliberat. Finanţistul primise mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Acesta a făcut recurs împotriva sentinţei emise de Tribunalul Olt, iar magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au eliberat. Arsene este cercetat acum în stare de libertate pentru luare de mită. Bărbatul se va întoarce zilele acestea la serviciu. „După eliberare, nu mai există temei legal pentru suspendarea raporturilor de serviciu pe care acesta le avea cu DGFP Olt. Angajatul va reveni la serviciu zilele acestea. Până la finalizarea anchetei, nu va mai lucra pe aceeaşi funcţie, ci pe una fără atribuţii de control“, a declarat Mihaela Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Olt.

Arsene a fost denunţat

Marian Arsene, de 47 de ani, inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt, a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea mită de la o persoană din Piteşti. Potrivit procurorilor, Arsene îi promisese lui Ilie Sandu, un cetăţean din Piteşti care lucrează o suprafaţă de 40 de hectare în zona localităţii Optaşi, că îl va scuti de la plata anumitor taxe şi impozite aferente activităţii desfăşurate dacă va „ieşi la interval cu un loz“ pe măsură. Conform datelor anchetei, finanţistul i-ar fi pretins bărbatului din Piteşti 5.000 de lei pentru „ştergerea“ debitelor cu care acesta figura către Fisc. Ca să îl convingă să îi dea banii, Arsene i-a spus fermierului că datoriile sale însumate se cifrează undeva între 80.000 şi 100.000 de lei. Chiar şi aşa, lui Sandu suma pretinsă de angajatul DGFP Olt i s-a părut destul de piperată, motiv pentru care a hotârât să îl denunţe. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt l-au prins pe angajatul DGFP Olt în flagrant, în timp ce primea banii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII