18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal50.000 de locuri de muncă noi în 2011

50.000 de locuri de muncă noi în 2011

Numărul locurilor de muncă din economia naţională va creşte cu 50.000 în 2011, pe fondul avansului economic de anul viitor, prognozat la 1-1,5%, a declarat pentru HotNews.ro Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză. El a precizat că aceste evaluări s-au făcut în condiţiile unui context economic internaţional favorabil şi nu s-au luat în calcul noi măsuri care să afecteze cererea internă.
„După estimările noastre, vom avea cu 40-50.000 de locuri de muncă mai mult în 2011, fără a fi afectată productivitatea. Aceste evaluări s-au făcut în condiţiile în care vom avea o creştere economică de 1-1,5% şi contextul internaţional de acum continuă şi ne favorizează. În acest moment, contextul european pare favorabil economiei româneşti“, a declarat Ion Ghizdeanu.
Şeful Comisiei de Prognoză a mai arătat că numărul locurilor de muncă va creşte, în principal, în industriile bazate pe export. De asemenea, investiţiile publice estimate pentru 2011 şi revigorarea construcţiilor private, sectoare puternic afectate de criză, vor contribui la creşterea numărului locurilor de muncă în 2011.
Ion Ghizdeanu a precizat că numărul locurilor de muncă nou-create ar putea fi chiar mai mare dacă sectorul industriei uşoare şi de mobilă, de asemenea puternic afectate de criză, îşi vor reveni, în condiţiile unei reorientări a cererii interne.

Dragoş COMACHE HotNews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII