16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevii din Albeni vor să devină jandarmi pentru a apăra ţara

Elevii din Albeni vor să devină jandarmi pentru a apăra ţara

De Ziua Porţilor Deschise, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj a fost vizitat de un grup de 50 elevi de la Şcoala Generală Albeni. Majoritatea elevilor au spus că le-ar plăcea să devină jandarmi pentru a putea să-şi apere patria.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Gorj a sărbătorit ieri ziua patronilor săi spirituali, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Cu această ocazie, jandarmii gorjeni au sărbătorit şi Ziua Porţilor Deschise şi au primit vizita unui grup de 50 de elevi din comuna gorjeană Albeni. Elevii, membri ai Asociaţiei „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III“, au vizitat Sala de Tradiţii a unităţii, sala de pregătire a jandarmilor, unde au vizionat un film despre Jandarmeria Română şi un film de prezentare a IJJ Gorj. Pe platoul unităţii, jandarmii le-au prezentat copiilor tehnica din dotare, vorbindu-le despre fiecare armă în parte. De asemenea, elevii au asistat la câteva exerciţii demonstrative ale luptătorilor din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Mobil, precum şi un exerciţiu de dresaj prezentat de Grupa Conductori Câini Serviciu.

„Vreau să-mi apăr ţara“

Multora dintre elevii prezenţi la Ziua Porţilor Deschise le-au plăcut armele din dotarea jandarmilor, dar şi exerciţiile prezentate. Şi fetele, şi băieţii au spus că în viitor se văd jandarmi: „Cred că m-aş descurca. Mi se pare foarte frumos, mi-au plăcut mult exerciţiile. Aş vrea să devin jandarm pentru a putea să-mi apăr patria“, a spus Corina, o elevă din clasa a VII-a. „I-am adus pe elevi aici pentru a-i şi motiva în alegerea unei cariere în acest domeniu. Le-a plăcut foarte mult tot ce au văzut şi au aflat lucruri pe care nu le ştiau“, a afirmat unul dintre profesorii care au însoţit grupul de elevi. „Ne-au arătat jandarmii armele pe care le folosesc la intervenţiile lor şi mi-au plăcut. Mi-am făcut poze cu ele ca să le arăt copiilor din sat. Cred că mi-ar plăcea să fiu jandarm. Mama mereu îmi spune că trebuie să mă gândesc bine ce vreau să devin. Mă bucur că ne-au adus aici“, a spus Emil, elev în clasa a VIII-a. „Am învăţat lucruri noi, ni s-a spus că trebuie să ne apărăm, că trebuie să respectăm legile, să fim cuminţi şi să nu fim violenţi. Violenţa nu este bună“, a povestit Miruna, elevă din Albeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS