22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSezonul şoferilor băuţi

Sezonul şoferilor băuţi

http:http://www.youtube.com/watch?v=ILSZMEJcGO0
Toamna nu este doar anotimpul tulburelului, ci şi al conducătorilor auto aflaţi sub influenţa licorilor bahice. Au constatat asta şi poliţiştii doljeni, care au prins în weekendul trecut mai mulţi şoferi care s-au urcat băuţi la volan
„Recolta“ de şoferi se anunţa bogată încă de vineri. Pe 5 noiembrie, în jurul orei 14.00, Firu Săceanu, de 42 de ani, din Craiova, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat în timp ce circula pe DN 6, în comuna Brădeşti, la volanul unei Dacii. Şi tot cu o Dacie 1310 era şi Viorel Stănuşi, de 49 de ani, din Poiana Mare, care prezenta o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acelaşi autoturism conducea Petre Bratu, de 52 de ani, din comuna Gighera. El a fost depistat sâmbătă, de poliţiştii din Segarcea, aflându-se la volan în ciuda alcoolemiei de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În seara aceleiaşi zile, în comuna Cioroiaşi a fost depistat băut la volan un alt bărbat. Oprind un Ford, poliţiştii de la Serviciul Rutier au constatat cu ajutorul etilotestului că şoferul – Dorel Duinea, de 22 de ani, din Craiova – avea o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Campionul“ săptămânii e din Giubega

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii de la IPJ Dolj în colaborare cu jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj şi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au efectuat o amplă razie în tot judeţul. Oamenii legii au verificat 57 de baruri şi nouă discoteci. Totodată, au tras pe dreapta în vederea controlului peste 250 de autovehicule, ocazie cu care au descoperit alţi conducători auto băuţi.
Daniel Barbu, de 28 de ani, din municipiul Calafat, care conducea un autoturism Volkswagen Golf, a fost depistat având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool în aerul expirat. În cazul lui Stan Vilaia, de 58 de ani, din comuna Rast, aflat la volanul unei Dacii, etilotestul a afişat o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de probe biologice, astfel că riscă o pedeapsă penală mult mai aspră.
În Pleniţa, lucrătorii Postului de Poliţie Orodel l-au depistat în trafic, la volanul unui Ford Focus, pe Constantin Bechet, de 33 de ani, din localitate. Testându-l cu etilotestul, oamenii legii au constatat că şoferul prezenta o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel mai beat şofer din acest weekend pare să fi fost însă doljeanul Ionel Talpoş, de 40 de ani, din Giubega. Aflat la volanul unei Dacii, acesta a fost depistat cu o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Adrian DINU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII