10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziţii cu focuri de armă

Percheziţii cu focuri de armă

Trei tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, toţi din comuna mehedinţeană Dârvari, care erau specializaţi în furturi din magazine în zonele rurale, au ajuns pe mâna poliţiei, după ce din luna septembrie au dat lovituri în satele Izimşa, Vânători, Dârvari, Obârşia de Câmp, Cujmir, dar şi în câteva localităţi din Dolj, fapte rămase cu autori necunoscuţi.
Poliţiştii mehedinţeni au efectuat 14 percheziţii domiciliare în vederea probării şi documentării activităţii infracţionale a celor trei tineri suspecţi şi l-au prins în flagrant pe unul dintre ei în timp ce încerca să fure dintr-un magazin din Dârvari. Pentru reţinerea tânărului de 19 ani, poliţiştii au tras două focuri de armă în plan vertical.
„Sâmbătă noapte, în jurul orei 1.30, poliţiştii din cadrul Postului Dârvari l-au prins în flagrant pe Marian S., de 19 ani, din localitatea Dârvari, în timp ce a pătruns prin efracţie într-un local de alimentaţie publică, de pe raza localităţii, cu intenţia de a sustrage bunuri. Acesta era însoţit de alţi doi tineri, S.S., de 17 ani, şi Constantin G., de 19 ani, care la vederea poliţiştilor au fugit. Pentru imobilizarea acestora poliţiştii au folosit armamentul din dotare, trăgând două focuri de avertisment în plan vertical, iar în prezent se desfăşoară activităţi pentru prinderea acestora şi luarea măsurilor legale. Oamenii legii au stabilit că, în perioada septembrie – noiembrie 2010, tinerii au pătruns în alte 12 societăţi comerciale de pe raza localităţilor Izimşa, Vânători, Dârvari, Obârşia de Câmp, Cujmir, toate din judeţul Mehedinţi, cât şi din localităţile Orodel şi Caraula, din judeţul Dolj, fapte rămase iniţial cu autori necunoscuţi. Poliţiştii au efectuat şi 14 percheziţii domiciliare atât la locuinţele suspecţilor, cât şi la persoanele cărora aceştia le-a vândut din bunuri. Au identificat bunuri şi obiecte provenite din săvârşirea unor infracţiuni, în valoare de 9.700 de lei, prejudiciu care a fost recuperat în totalitate şi restituit părţilor vătămate“, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Tânărul care a fost prins în flagrant s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat, fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând să ajungă în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS