11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjManţog l-a învins pe Ruşeţ

Manţog l-a învins pe Ruşeţ

Fostul lider al PDL Gorj, Ionel Manţog, a dovedit că încă are o influenţă semnificativă în cadrul filialei judeţene, având în vedere că la ultima şedinţă a Comisiei pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor (CODA), actualul preşedinte interimar Ion Ruşeţ nu şi-a putut impune punctul de vedere privind schimbarea unor directori de deconcentrate.

Ion Ruşeţ este departe de a controla în proporţie de sută la sută Organizaţia Judeţeană a PDL Gorj. Încă de la data la care a fost instalat preşedinte interimar, senatorul Ion Ruşeţ, un apropiat al sindicalistului Marin Condescu, a anunţat schimbări în ceea ce priveşte şefii de filiale locale din judeţ, precum şi a unor directori de deconcentrate şi din minerit, ajunşi în funcţii cu sprijinul foştilor lideri ai PDL Gorj, Ionel Manţog şi Cosmin Popescu. Planurile lui Ion Ruşeţ de a scăpa de susţinătorii lui Manţog sunt însă greu de pus în aplicare, mai ales că mulţi dintre aceştia se regăsesc în actuala structură de conducere a PDL, intitulată Comisia pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor, din care fac parte 35 de persoane, între care primarii PDL, consilieri judeţeni şi municipali sau parlamentari.

Propunerea a picat la vot

Actualul preşedinte interimar al PDL Gorj, Ion Ruşeţ, şi-a văzut planurile date peste cap, chiar la ultima şedinţă a Comisiei pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. După câteva ore de discuţii şi dezbateri aprinse, Ion Ruşeţ a declarat presei, la finalul şedinţei, că el împreună cu membrii CODA au decis înfiinţarea unei comisii de negociere cu filiala judeţeană a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), dar şi a unei alte comisii care să aibă ca scop analiza activităţii directorilor de la instituţiile deconcentrate, precum şi a activităţii directorilor din industria minieră şi energetică. Poziţia exprimată public de preşedintele interimar al PDL în ceea ce priveşte conţinutul şedinţei CODA i-a nemulţumit pe o parte din membrii Comisiei, în frunte cu deputaţii Cosmin Popescu şi Severus Militaru, prim-vicepreşedinţi şi reprezentanţi ai grupării „Manţog“ din PDL Gorj. După câteva replici mai dure, şedinţa care tocmai ce se încheiase a fost reluată şi, prin vot, s-a stabilit ca singurul atribut al Comisiei nou-înfiinţate să fie doar purtarea de negocieri cu UNPR Gorj, nu şi analiza activităţii directorilor ajunşi în funcţii cu sprijinul lui Ionel Manţog. Astfel, Ion Ruşeţ a fost nevoit să îşi amâne planurile de înlocuire a unor şefi de deconcentrate.

Amintit de Băsescu

Cu toate că a fost tras pe dreapta de liderii de la centru din cauza problemelor de imagine, respectiv două dosare penale, Ionel Manţog este amintit în diferite intervenţii publice. Liderul PSD, Victor Ponta, deputat ales în Colegiul uninominal Târgu Jiu, când vorbeşte despre baronii PDL nu ezită să pomenească numele lui Ionel Manţog. Zilele trecute, într-o emisiune la postul B1, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre „cuplul“ Ponta-Manţog: „Ştiu un politician, îl urmăresc chiar, l-am urmărit cu oarecare speranţă la început, un om care a câştigat bani mulţi de pe la companiile astea de extracţie de cărbune. Altfel, dă lecţii toată ziua! Nu-i plăcea Manţog, dar a câştigat mulţi bani de la ei, uită să spună asta întotdeauna public. Şi a câştigat când Manţog, ăsta pe care-l blamează atât de mult, era director pe acolo, ce-o fi mai fost…“, a menţionat Traian Băsescu, referindu-se la contractele obţinute, în urmă cu mai mulţi ani, în Gorj, de Casa de avocatură Şova şi partenerii, la care Victor Ponta a fost partener. De menţionat că numele lui Manţog este amintit numai în contexte negative, când vine vorba de PDL, iar imaginea fostului lider al democrat-liberalilor gorjeni nu pare să se îmbunătăţească, mai ales că, recent, Curtea Constituţională a respins excepţia de constituţionalitate invocată în dosarul în care pedelistul este judecat pentru modul în care şi-a construit vila de strămutat de lux. Procesul continuă prin urmare la Tribunalul Sibiu. Influenţa lui Manţog persistă însă atât în plan politic, cât şi în plan economic, politicianul fiind în continuare director economic al Complexului Energetic de la Turceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS